به گزارش ایسنا، مجتبی سعادتیان، رئیس اداره باستان شناسی ارگ «گیردی» پس از اتمام کار مید، و بررسی سیستماتیک این حوضه باست، گفت: این بررسی با تیمی متشکل از 5 باستان شناس در مناطق کویری انجام شد. ج، دشت سیستان
وی بیان کرد: در این بررسی تدریجی، پس از شناسایی و ثبت آثار فرهنگی منقول و غیرمنقول در زمینی به مساحت حدود چهار هزار هکتار، مساحت گسترش حوضه فرهنگی قلعه ج، مشخص شد.
به گفته این باستان شناس، در این بررسی چهار قلعه، 22 بنای معماری، 3 بنای صنعتی، 7 تپه باست،، 14 کوره خشت و آجرپزی، 7 مقبره، 36 مقبره، 3 پایه و سازه های مربوط به کنترل و حمل و نقل آب شناسایی و جمع آوری شد. فضاهای مختلف معماری آن تکمیل شده است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلو،تان افزود: از دیگر نتایج این تحقیقات می توان به کشف اشیاء منقول ارزشمند از جمله سفال های منقوش و لعاب دار، مهره های تزئین شده و اشیای سنگی اشاره کرد. . اشیاء برنزی، پیکره های انسان و غیره.
سعادتیان با بیان اینکه مکان های پیش از تاریخ و تاریخی زیادی در این منطقه ثبت شده است، اظهار داشت: بر اساس مطالعات اولیه و تجانس مواد فرهنگی منقول و غیرمنقول از نظر دوره زم، و ساختار معماری، احتمال می رود این گروه نمایانگر یک منطقه باشد. فضای شهری متعلق به قرون می، و متا، اسلامی.
همانطور که رئیس اداره باستان شناسی قلعه گرده اظهار داشت: همانطور که قبلاً اشاره کردیم، در قلب این منطقه تعدادی محوطه باست، وجود دارد که قدمت آن ها به دوران پیش از تاریخ و تاریخ می رسد.
محوطه باست، گردی در شهرستان هامون واقع در ج، بخش سیستان در استان سیستان و بلو،تان واقع شده است و هنوز اطلاعات باستان شناسی از آن در دست نیست.
انتهای پیام/