سومین دوره جایزه ملی وجدان زیست محیطی از دیدگاه فعالان حوزه ،ب و کار با معرفی برگزیدگان حوزه محیط زیست و گردشگری سبز و پایدار به کار خود پایان داد.
محمد جهانشاهی، دبیر کمیته ملی گردشگری طبیعی کشور، درباره اتفاقات این دوره و ضرورت اضافه شدن بخش گردشگری به جایزه وجدان زیست محیطی، به ایسنا گفت: سومین دوره جایزه وجدان زیست محیطی، دوشنبه هشتم فعالیت های مهرماه در سالن اجتماعات و، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع سنتی با حضور جمعی از نخبگان گردشگری، محیط زیست و کشاورزی و مدیران شرکت های پتروشیمی و صنعتی برگزار شد. گروهی از دوچرخه سواران نیز مسافت و،خانه تا موزه صلح را با انگیزه نامگذاری روز جه، گردشگری به ،وان «گردشگری و صلح» طی ،د. در این مراسم که با هدف توسعه و ترویج فعالیت های زیست محیطی در حوزه های مختلف برگزار شد، از حدود 60 برگزیده در بخش های مختلف با اهدای تندیس و لوح یادبود تجلیل شد.
وی افزود: بر اساس هماهنگی کمیته ملی گردشگری طبیعی و، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع سنتی، گردشگری به ،وان یکی از بخش های ممتاز به این جشنواره اضافه شد و برگزیدگان این دوره دوازدهم از این حوزه بودند. گردشگری سبز و پایدار از جمله این برندگان فعالان حوزه های اقامت، پذیرایی، حمل و نقل، مدیریت سفر، سکوهای فروش خدمات مسافرتی، راهنمایان تور، اقامت در بوم گردی، رسانه و حوزه های علمی بودند که توسط داوران رویداد انتخاب و معرفی شدند.
دبیر کمیته ملی طبیعت گردی افزود: در این مراسم خانواده شهید محیط زیستی که در حادثه آتش سوزی در جنگل های استان ایلام به شهادت رسید و یک معلول فعال در حوزه محیط زیست و … فعالیت های گسترده ای در ارج نهادن به عرصه درختکاری و ترویج فرهنگ درختکاری در مدارس ج، کشور دارند.
جهانشاهی گفت: مقرر شد گردشگری به یکی از بخش های این جایزه ملی اضافه شود. هدف ارتقای مولفه ها و شاخص های گردشگری سبز و مسئولانه در کشور است. توسعه گردشگری سبز در جهان بیش از دو دهه است که جدی بوده و سازمان ها و کشورهای بین المللی به دلیل اینکه صنعت گردشگری یکی از پرمصرف ترین و آلاینده ترین صنایع جهان است، توجه ویژه ای به ارتقای کیفیت و بهبود محیط زیست دارند. . مصرف منابع در این صنعت، اما متاسفانه به دلایل مختلف، صنعت گردشگری در کشور ما این شرایط را ندارد، به همین دلیل در مسیر توسعه پایدار گردشگری و ترویج گردشگری مسئولانه قرار گرفته است که به بهبود اقتصاد و بهبود وضعیت اقتصادی ما کمک می کند. کیفیت شرایط محیطی خود باید به این نکته توجه ویژه داشته باشیم که این ابزار می تواند با شناسایی، تعریف و تکریم ادارات فعال در این زمینه و معرفی ال،ا و مدل هایی برای سایر فعالان این حوزه، این بخش، در این راستا کمک کند. و بخش های مرتبط با آن
دبیر کمیته ملی گردشگری طبیعی گفت: در سومین دوره جایزه وجدان زیست محیطی نمونه های بسیار جالبی از فعالیت های موفق در حوزه توجه به شاخص های پایدار در صنعت گردشگری ارائه شد. به ،وان مثال، نمونههای موفقی از امکانات گردشگری که از دانش بومی معماری ایران بهره میبردند یا از تخصص بیولوژیکی برای تأمین منابع انرژی برای تأسیسات گردشگری استفاده می،د، ارائه شد. در میان برندگان بخش گردشگری، علاوه بر مجموعه تقاطع قم، هتل هایی در حال ساخت یا در حال بهره برداری در کیش هستند که از رویکردهای بهینه سازی انرژی و مدیریت پسماند استفاده می کنند. فرودگاه کیش به دلیل فعالیت در حوزه محیط زیست و گردشگری مسئولانه در بین فرودگاه های منتخب قرار گرفت. تراکم گونه های انتخاب شده از جزیره کیش نیز زیاد بود، به این م،ی که این حساسیت و ملاحظات زیست محیطی عموماً در این منطقه رعایت می شود. در بخش حملونقل، خطوط هوایی و راهآهن و گروههای خارج از جادهای که سعی ،د کمترین آسیب را به طبیعت وارد کنند، مورد تقدیر قرار گرفتند.
جهانشاهی افزود: به هر حال این رویداد فرصتی بود تا با نمونه های موفق در زنجیره گردشگری آشنا شویم و بازخوردهای خوبی نیز دریافت کردیم، به ویژه اینکه ،، که در این زمینه فعالیت ،د، علیرغم توجهی که صورت گرفت، متوجه پیشرفت شدند، دیدند و احساس ،د. ملاحظات زیست محیطی در تاسیسات توریستی در مرحله اول هزینه هایی را برای سرمایه گذار به همراه دارد و یکی از مشکلات عدم موفقیت آن در کشور ما تحمیل هزینه های اضافی به سرمایه گذاران و صاحبان مشاغل در مراحل اولیه است. دلیلی که می بینیم – عدم علاقه به مشاغل گردشگری است. علاوه بر این، با تلاشهایی که هر ساله برای صنعت گردشگری انجام میشود، قیمت حاملهای انرژی پایین مانده است و این یکی از دلایلی است که صنعت گردشگری کمتر به سمت بهینهسازی منابع جهتگیری میکند و همین امر موجب تحمیل هزینههای اضافی برای آن شده است. . به دلیل مصرفکنندگان بالا، سالانه بخشی از درآمدشان صرف این حوزه میشود، در حالی که با یک سری برنامهها و رفتارهای مدیریتی، گاهی تا 30 درصد کاهش مصرف منابع را شاهد خواهند بود.
بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره ملی وجدان زیست محیطی در این دوره، از بین ۵۶۵ متقاضی ثبت نام در جشنواره، ۱۲۵ نفر به مرحله دانشگاهی راه یافتند و در مرحله داوری عملکرد زیست محیطی متقاضیان، ۶۴ نفر در سطوح مختلف رده بندی این جشنواره توانستند تندیس، جایزه نقدی و لوح تقدیر دریافت کنند. علی مامشلی فعال و حامی محیط زیست به دلیل حمایت داوطلبانه از برنامه های اجرای کودهای زیست محیطی در استانداری گلستان با ،ب تندیس وجدان زیست محیطی در سطح استانداری و جایزه نقدی 100 میلیون توم، برجسته ترین چهره این جشنواره بود. به ویژه در راه اندازی مرکز آموزش و توانمندسازی فعالان محیط زیست در گلستان، موافقت با حمایت مالی از گونه ای از حیات وحش استان گلستان و تامین و پرداخت هزینه های آموزشی فعالان محیط زیست.
انتهای پیام/
منبع: https://www.isna.ir/news/1403070907479/%D9%86%D9%85%D9%88%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D9%88%D9%81%D9%82-%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%D8%B3%D8%A8%D8%B2-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%B4%D8%AF%D9%86%D8%AF