نمایشگاه آثار بی نظیر ایلامی ها در تخت جمشید و رونمایی از سکه های کمیاب در شیراز
انتشار: آبان 09، 1403
بروزرسانی: 02 تیر 1404

نمایشگاه آثار بی نظیر ایلامی ها در تخت جمشید و رونمایی از سکه های کمیاب در شیراز


دبیر سومین جشنواره میراث فرهنگی چندرسانه ای جزئیات این جشنواره را که از ۲۴ تا ۲۷ آبان ماه در شیراز برگزار می شود، از نمایش ۴۰ اثر باست، کمیاب از دوران ایلامی در تخت جمشید و سردیس تا ۷۰ پادشاه تاریخی در یک واحد تشریح می کند. از آثار تاریخی مرمت شده و فیلم های ک،یک و همچنین رونمایی از سکه ضرب شده مصادف با ورود امام رضا (علیه السلام) در این جشنواره بود.

به گزارش ایسنا، علی رضا تابش، دبیر سومین جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی، در نشست خبری که به من،ت فرارسیدن این جشنواره (از 15 تا 18 مرداد 1403 هجری قمری)، چهارشنبه 9 مردادماه برگزار شد، گفت: ، در دفتر مرکزی مرکز. و، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه جشنواره امسال رویکردی بین المللی خواهد داشت، گفت: جشنواره میراث فرهنگی چند رسانه ای در فضایی برگزار می شود که جامعه امروزی نیازمند همدلی، وفاق ملی و بازگشت به ریشه های خود است. میراث فرهنگی می تواند در گشایش سیاسی و افزایش همدلی با مردم نقش داشته باشد. میراثی که گذشته ایر،ان را حفظ می کند و چراغی برای آینده. نیاز به بازآفرینی هویت جمعی در کشور ما به شدت احساس می شود و راه حل آن کار فرهنگی و رسانه ای است. میراثی که در دل هموطنان ما نهفته است نقطه مش، همه است و گامی به سوی وفاق ملی و همبستگی اجتماعی است. این جشنواره یکی از بسترهای ارزشمند معرفی آثار هنرمندان و راهی برای زنده نگه داشتن هویت تاریخی کشور است. این جشنواره فرصتی برای همراهی هنرمندان و صاحبان میراث فرهنگی برای تأثیرگذاری بر نسل جوان است.

وی با بیان اینکه امسال تعداد آثار ارسالی به این جشنواره افزایش یافته است، گفت: فراخوان شرکت در جشنواره در تیرماه 1403 هجری شمسی منتشر و در شهریور ماه تمدید شد و در پایان آن 3 هزار و 589 اثر از سوی جشنواره دریافت شد. در سراسر کشور. کشور بدون احتساب آثار ارسالی برای جایزه شیراز که مجموعاً 4457 اثر می باشد. این آثار نیز توسط ۷۵ نفر داوری می شوند.

دبیر سومین جشنواره میراث فرهنگی چند رسانه ای با طرح این سوال که جشنواره امسال چه تفاوتی با هم دارد؟ وی به بخش های جدید این جشنواره اشاره کرد و افزود: جوایز بخش های «تصویر»، «ایده و تجربه» و «وارثان آینده» در افتتاحیه جشنواره که 24 آبان ماه آینده برگزار می شود، توزیع می شود. و در میدان در پایان جوایز بخش هایی مانند تئاتر، شعر و موسیقی اهدا خواهد شد

به گفته وی، در این جشنواره از بیش از 40 نفر تجلیل خواهد شد.

تابش ادامه داد: امسال طبق اعلام بخش بین الملل که غیر رقابتی و محدود است و فقط در بخش فیلم کوتاه، مستند و ع، دعوت شده بود، این فیلم به صورت مش، بین ایران و تاجی،تان با ،وان تولید شد. "ملودی" که نمایش داده خواهد شد. همچنین یکی از فیلم های ک،یک بازسازی شده با همکاری سینمای ملی ایران در شیراز اکران می شود همچنین آثاری از روسیه، ایتالیا، صربستان، ،یه و بوسنی و هرزگوین با موضوع میراث فرهنگی ایران در یکی از سینماهای شیراز به نمایش درمی آیند. تولید مش، ایران و ایتالیا به نام سنگ و آجر نیز از جمله آثار بخش بین المللی است که به نمایش در خواهد آمد.

وی افزود: در بخش بین المللی تصاویر آثاری از آمریکا، ارمنستان، اسپ،ا، چین و روسیه در یکی از گا،ی های شیراز به نمایش درآمده است.

تابش با بیان اینکه همواره بر جنبه مردمی این جشنواره تاکید شده است، افزود: یکی از جلوه های مردمی بودن جشنواره امسال، بخش "وارثان آینده" است که به همت کانون پرورش فکری در حال اجراست. و بنیاد و، آموزش و پرورش در بافت تاریخی شیراز. همچنین از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان درخواست شد دستگاه مخاطب سیار به ، وارد کند که از 23 آبان وارد این استان می شود و از شهرهای شمالی به شیراز سفر می کند.

دبیر جشنواره میراث فرهنگی چند رسانه ای تصریح کرد: با تایید معاونت امور میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع سنتی (علی الدارابی) بازدید از تمامی اماکن تاریخی به مدت یک هفته از ۲۱ تا ۲۷ آبان برای شهروندان شیرازی رایگان است. کمپین موزه گردی برای آموزش در ایران نیز طراحی و ابلاغ شده است. از کودکان و نوجوانان شرکت کننده در این کمپین خواسته شده تا رمان های خود را بنویسند و این آثار نیز مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.

تابش ادامه داد: رویداد دیگری با ،وان میراث دیجیتال طراحی شد که تعداد آثاری که به دست آمد زیاد است. همزمان با روز افتتاحیه جشنواره، رویداد «سکوی امید» با حضور جمعی از افراد خلاق و مستعد در شیراز برگزار می شود. هدف حمایت مادی و م،وی از این افراد و جذب سرمایه گذار به سمت آنهاست.

وی با اشاره به اینکه برنامه های مید، در شیراز متنوع است، افزود: در این جشنواره شش نمایشگاه موزه برگزار می شود نمایشگاه آثار تاریخی دوران زند در موزه پارس، سکه های شیراز در پارک جهنما، اسناد وقف ،س ال،ه در پارک جهنما، سردیس برای 70 پادشاه تاریخی بر اساس سکه های ضرب شده در یکی از محوطه های تاریخی. از جمله این نمایشگاه هاست.

سرپرست جشنواره میراث فرهنگی و چند رسانه ای مهمترین نمایشگاه این رویداد که با همکاری موزه ملی ایران برگزار می شود، اکتشافات کمیاب عیلام با ۴۰ اثر کمیاب از این دوره با ،وان «سپیده دم تاریخ» در تخت جمشید به نمایش گذاشته شده است. این مکان برای این نمایشگاه انتخاب شد زیرا تخت جمشید به نوعی وارث تمدن پیش از خود ی،ی تمدن عیلام بود.

وی افزود: جلوه های هنر اسلامی با گزیده ای از 74 اثر از موزه ملی ایران در موزه شاهچیراگ برگزار می شود و رونمایی از سکه ضرب شده به من،ت ورود امام رضا (علیه السلام) یکی از مراسم است. از دیگر برنامه های این جشنواره.

تابش گفت: به مدت چهار روز شاهد رویدادهای فرهنگی بسیاری در منطقه فرهنگی شیراز خواهیم بود. ارائه هایی در بافت تاریخی شیراز خواهیم داشت. همچنین فیلم هایی درباره شیراز و تاریخ ایران به نمایش در می آید. این فیلم ها به صورت آنلاین از پلتفرم هاشور نیز پخش می شوند. پس از تکمیل مقدمات، حدود دو هزار دانش آموز برای تماشای فیلم ها می آیند. پس از سه دوره برگزاری این جشنواره، برای اولین بار یک فیلم تئاتری را به نمایش می گذاریم. از 24 تا 26 آبان ماه نمایشگاه صنایع دستی بادیه نشینان ، در گذر حافظیه و نمایشگاه صنایع دستی نفیس در گذر بازار شیراز برگزار می شود.

دبیر سومین جشنواره میراث فرهنگی چند رسانه ای درباره تاثیر این جشنواره در شیراز قبل از برگزاری گفت: در دیداری که با استاندار سابق ، در بهار امسال داشتم به برخی ایرادات زیرساختی از جمله تالار حافظ اشاره کردم. که اکنون بعد از 20 سال بازسازی و همچنین سالن ورودی بازسازی شده فرودگاه شیراز شاهد آن هستم. بر اساس اظهارات مسئولان شهری شیراز، در این مدت اقداماتی مشابه نوروز برای آماده سازی شهر در حال اجراست.

درباره اوست بودجه سومین جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی وی تصریح کرد: بر اساس تفاهم نامه ای که اردیبهشت ماه سال جاری با استاندار ، منعقد شد، نیمی از بودجه باید توسط استاندار و نیمی دیگر توسط و، میراث فرهنگی به تنهایی تامین شود. منابع و حامیان مالی

تابش تایید کرد: جشنواره چند رسانه ای که در شیراز برگزار می کنیم بسیار گسترده است. تلاش ما این است که نمایشی از آثار ارائه کنیم تا هنرمندان بیایند و آن ها را ببینند. امیدواریم با آزادسازی موزه ها در هفته قبل از جشنواره، تعداد زیادی از دوستداران میراث به مکان های تاریخی استان ، جذب شوند و آشتی ملی با میراث فرهنگی شکل بگیرد.

وی سپس به ارائه آماری از آثار درج شده در بخش های مختلف این جشنواره و آثاری که مورد نقد و بررسی قرار گرفته اند، گفت: در بخش سینمایی این جشنواره 328 اثر دریافت شد و 82 اثر واجد شرایط داوری در نظر گرفته شد. . در بخش «هنرهای نمایشی» 167 اثر دریافت شد و در نهایت 45 اثر برای داوری پذیرفته شد. در بخش "ایده و آزمایش" 78 اثر دریافت شد که 21 اثر داوری خواهند شد. در بخش «رادیو» 164 اثر دریافت شد که از این تعداد 82 اثر برای داوری انتخاب شدند. نمایش «شعر و موسیقی» 477 اثر دریافت کرد که از این تعداد 142 اثر برای داوری پذیرفته شد. 1570 ع، به بخش «ع، ها» ارسال شد که از این تعداد 45 ع، مورد داوری قرار گرفتند. در بخش «میراث دیجیتال» 61 اثر دریافت شد که 39 اثر برای داوری پذیرفته شد. بخش «تلویزیون» 292 اثر دریافت کرد که از این تعداد 96 اثر برای داوری انتخاب شدند. بخش «میراث ،ن آینده» نیز 130 اثر دریافت کرد که 77 اثر داوری خواهند شد.

دبیر سومین جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی افزود: جایزه شیراز که شامل بخش تصویر، فضای مجازی، موسیقی، نمایش، نوشتار، تصویری، سینمایی، تلویزیونی و رادیویی است.
در مجموع 868 اثر در شیراز داوری شد و در روز افتتاحیه 25 فروردین جوایز این بخش توزیع می شود.

تابش درباره بخش بین المللی جشنواره که غیررقابتی است، توضیح داد: جشنواره ها باید در سال اول به صورت غیر رقابتی برگزار شوند تا بین المللی شوند. علاوه بر این اتفاقاتی را که کشور می گذراند نیز در نظر گرفتیم و با تدابیر اندیشیده شده، بخش امسال قابل رقابت نیست. بین المللی شدن جشنواره مست،م نظارت دبیرخانه بر آثار و دعوت آنها به جشنواره در طول سال است.

در ادامه این نشست، لیلا قفش زاده در خصوص بخش «میراث ،ن آینده» توضیحاتی ارائه کرد و کارگاه هایی چون «شناخت شاهنامه در رشد کودکان تأثیرگذار است»، «چگونه با کودکان و نوجوانان درباره ایران صحبت کنیم» و نحوه آموزش میراث فرهنگی برای کاربردی ، کودکان» در قالب برنامه های همزمان با این جشنواره.

محمد یاری، باستان شناس و دبیر بخش میراث دیجیتال این جشنواره ضمن ارائه توضیحاتی درباره این بخش، جشنواره چند رسانه ای را یکی از روش های حفاظت از میراث فرهنگی تایید کرد. به افراد خلاق و مبتکر این فرصت داده شده تا با کارشناسان میراث فرهنگی برای تولید محتوا همفکری کنند. در حوزه میراث مطالبی وجود دارد که صد سال است در کتاب ها بایگ، شده است.

حمیدرضا حسینی دبیر گروه شعر و موسیقی نیز به تشریح آثار رسیده به این اداره پرداخت.

در ادامه این نشست نیز مانند دو دوره گذشته این جشنواره، کمبود رسانه در جشنواره چند رسانه ای مورد انتقاد قرار گرفت که تابش در پاسخ به آن گفت: بر اساس دستور معاون میراث فرهنگی، گردشگری، صنایع سنتی و فرهنگ ، قرار بود رسانه میراث مدیریت مستقلی داشته باشد. مشکل این است که شما اخبار را می بینید و این یک جشنواره هنری است.

در پایان این نشست پوستر سومین دوره جشنواره میراث فرهنگی چند رسانه ای با حضور طراح آن رونمایی شد.

جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی سال گذشته در یزد و قزوین برگزار شد و سومین دوره آن امسال از 24 تا 26 آبان ماه در شیراز برگزار می شود. طبق اعلام قبلی این جشنواره هر ساله در یکی از استانداری های کشور برگزار می شود.

انتهای پیام/


منبع: https://www.isna.ir/news/1403080907104/%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%A2%D8%AB%D8%A7%D8%B1-%DA%A9%D9%85-%D9%86%D8%B8%DB%8C%D8%B1-%D8%B9%DB%8C%D9%84%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D9%87%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D8%AE%D8%AA-%D8%AC%D9%85%D8%B4%DB%8C%D8%AF-%D9%88-%D8%B1%D9%88%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%DA%A9%D9%87-%D8%A7%DB%8C