مشهد و گیلان و مازندران به حد اشباع رسیده اند/بازرگان شلوغ شده است

مشهد و گیلان و مازندران به حد اشباع رسیده اند/بازرگان شلوغ شده است

دبیر سازمان مسافرت از تراکم مسافران در استان‌های ،اسان رضوی، گیلان، مازندران، آذربایجان شرقی، کردستان، اردبیل و همدان خبر داد و گفت: «بازرگان» پرترددترین مرز ،وجی کشور است ظرفیت اقامتگاه های رسمی و حتی مدارس مجهز در بیش از 10 استان کشور به مرز اشباع رسیده است و تردد افراد بدون رزرو مشخص برای اسکان مجاز نیست.

سید مصطفی فاطمی مدیرکل توسعه گردشگری داخلی و دبیر ستاد هماهنگی خدمات سفر وی در گفت وگو با ایسنا درباره آ،ین شرایط سفر در تعطیلات طول، شهریور 1403 هجری شمسی توضیح داد: روند و جهت سفر در هفته های پای، شهریور ماه مشابه ایام نوروز است. گشت و گذار در مقادیر زیاد انجام می شود. تاکنون حدود چهار میلیون مسافر وارد استان ،اسان رضوی و شهر مشهد شده اند و استان های گیلان و مازندران نیز با حجم زیادی از مسافران مواجه شده اند.

وی افزود: ظرفیت اقامتگاه های رسمی (شامل هتل ها، هتل آپارتمان ها، بوتیک هتل ها، مسافرخانه ها و استراحتگاه ها) در شهر مشهد نزدیک به 100 درصد تکمیل شده است، ظرفیت مدارسی که برای پذیرش مسافر تج، شده بودند نیز تکمیل شده و شهرداری مشهد آماده سازی مکان برای کمپینگ مسافران در این شرایط اکیدا به مردم توصیه می شود که بدون رزرو اقامتگاه مشخص به این شهر سفر نکنند.

دبیر ستاد هماهنگی خدمات سفر همچنین به ورود 30 هزار پا،ت، برای سفر به مشهد اشاره کرد و افزود: با توجه به پیش بینی ها از حضور اتباع خارجی در روز شهادت امام رضا (علیه السلام) اماکنی وجود دارد. برای ارائه آنها آماده شده است. آنها با خدمات همچنین تعدادی از اتباع عراقی از مرزهای ایلام و کردستان برای سفر به مشهد و شمال کشور وارد شده اند و مشکل س،ت دارند چرا که معمولا از قبل اقامتگاه خود را رزرو می کنند.

این مسئول گردشگری ادامه داد: استان های گلستان، ،اسان شمالی و سمنان واقع در مسیر تردد زائران به مشهد مقدس نیز موکب ها، مکان های اسکان و خدمات اورژانسی را برای زائران امام رضا (علیه السلام) آماده ،د.

فاطمی اشاره می کند ازدحام بیش از حد مسافران در استان های گیلان و مازندرانوی بیان کرد: ظرفیت ستادهای رسمی، مدارس و مساجد این دو استانداری تقریباً 98 درصد تکمیل شده است و باید اطمینان حاصل شود که قبل از سفر به مازندران و گیلان، اسکان رزرو شده و مردم بدون سفر به مازندران و گیلان سفر نکنند. یک رزرو این دو استان نباید از هم جدا شوند.

نگر، شدید در سواحل شمالی

وی همچنین با اشاره به نگر،‌ها در خصوص سفر به استان‌های مازندران و گیلان گفت: با توجه به خطر غرق شدن در دریا، نگر، از وضعیت سواحل جدی است و توصیه اکید می‌شود در مکان‌هایی که علائمی دال بر این موضوع وجود ندارد شنا کنید. شنا یا استحمام در آن ممنوع و نامن، است، از آن خودداری کنید.

به گفته دبیر ستاد هماهنگی خدمات سفر، ظرفیت اسکان رسمی و موقت در استان آذربایجان شرقی به 98 درصد تکمیل شد. برای سفر به این فرمانداری رزرو محل اقامت از قبل ضروری است.

قبل از سفر در کدام استان ها باید اقامتگاه رزرو کرد؟

وضعیت سفر و اسکان در سایر استان ها به شرح زیر است: ستاد رسمی استان کردستان، اردبیل و همدان 98 درصد ظرفیت تکمیل شده است. حدود 95 تا 96 درصد ظرفیت استانداری هاست ،ر و زنجان تمام شد ظرفیت ستاد رسمی استانداری ها گلستان و درد تا 90 درصد ،ستان و ،انشاه تا 85 درصد ،اسان شمالی و ج، همچنین بین 45 تا 50 درصد تکمیل شده است.

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی به افرادی که قصد سفر به این استانداری ها را دارند توصیه کرد در صورتی که محل اقامت خود را از قبل رزرو کرده اند به این فرمانداری ها مراجعه کنند، در غیر این صورت سفر بدون رزرو اقامتگاه به ویژه در روزهای پیک، بزرگترین اشتباه است. ضمناً تایید و اخذ رزرو آنها ا،امی است.

دبیر ستاد هماهنگی خدمات سفر درباره تکمیل ظرفیت هتل ها توضیح داد که برخی از هتل ها در زمان پیک مسافرت ها گاهی به ظرفیت تخت خود اضافه می کنند به ،وان مثال اگر هتل 200 تخت داشته باشد در ایام پیک تعداد تخت دیگر اضافه می کند. زم، که بر اساس ظرفیت اولیه و ثابت آن هتل اعلام می کنیم که ظرفیت هتل 100% تکمیل شده است. بنابراین ممکن است برخی از هتل ها با وجود اعلام تکمیل ظرفیت در استانداری، تعداد کمی تخت خالی داشته باشند.

وی بیان کرد: در نظارت بر وضعیت اقامتگاه های رسمی، مهمانسراها و خانه های استیجاری مح،ه نمی شود و توصیه می شود مسافران هنگام رزرو این اقامتگاه ها تاییدیه و رسید رزرو آن خانه استیجاری را دریافت کنند تا از بروز هر نوع مشکلی جلوگیری شود.

حجم زیاد ، در گیلان و نگر، از گازگرفتگی و ت،یب طبیعت و آثار تاریخی

فاطمی افزود: بیم ازدحام بیش از حد مسافران در استان های سردسیر از جمله اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی وجود دارد چرا که تهدید استفاده از گاز پیک نیک در چادر و گاز جدی شده است. موضوعی که در نوروز هم تصادف کرد.

دبیر ستاد سفر با اشاره به نگر، از ت،یب آثار تاریخی به دلیل حجم مسافران افزود: گزارش شده که میزان ، در استان هایی مانند گیلان زیاد است و احتمال وقوع این اتفاق وجود دارد. ت،یب جنگل ها و آتش سوزی در طبیعت و امیدواریم مردم نسبت به این موضوع دقت و حساسیت بیشتری داشته باشند.

وی همچنین بیان کرد: نگر، های جدی در خصوص ت،یب احتمالی آثار تاریخی با توجه به حجم زیاد مسافران وجود دارد. به ،وان مثال گزارشی مبنی بر تجمع مردم در پشت بام یک مسجد تاریخی منتشر شد که با ورود یگان ویژه میراث فرهنگی و همکاری اهالی این مشکل حل شد. بحث آموزش برخورد با طبیعت و آثار تاریخی موضوعی جدی است که باید به آن پرداخت.

فاطمی در خصوص کمبودی که به دلیل حجم زیاد مسافران گزارش شده است، گفت: تاکنون گزارشی مبنی بر کمبود مواد غذایی در استان ها گزارش نشده است، البته در برخی از مناطق استان آذربایجان شرقی به ستاد مرکزی گزارش هایی گزارش شده است. از هماهنگی سرویس پیرامون کمبود نان و محدودیت سوخت 40 لیتری پرواز رسید و مشکل شدیدی نداشت و پیگیری و رسیدگی شد.

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی سپس از سامانه 09629 برای دریافت اطلاعات مراکز خدمات گردشگری و ثبت شکایات و مشکلات احتمالی خبر داد.

کیس برای سفر به خارج از کشور

دبیر ستاد مسافرت با اشاره به حجم پروازهای خارجی در آ،ین تعطیلات طول، تابستان سال 1403 درباره فیلم هایی که از شلوغی مسافران در فرودگاه بین المللی تهران منتشر شده است، تفسیر فرودگاه امام خمینی (ره) را تایید کرد. رضي الله ،ه) شهرستان در اين خصوص و با توجه به شرايط اعلام شده از مردم تقاضاي همكاري و صبر كرد.

فاطمی با توجه به وضعیت مرزهای زمینی، بازرگان را پرترددترین مرز زمینی در تعطیلات شهریور ماه اعلام کرد و گفت: تا آنجا که به مرزهای زمینی مربوط می شود، ما با مشکل پیله های محلی مواجه شده ایم. بر اساس مصوبه ،ت مرزنشینان می توانند بدون پرداخت هزینه روزانه از مرز زمینی تردد کنند و هم اکنون تردد زائران مرزی با تداخل مسافران در مرز زمینی و ایجاد ازدحام در گذرگاه های مرزی مواجه است.

انتهای پیام/

منبع: https://www.isna.ir/news/1403061308158/%D9%85%D8%B4%D9%87%D8%AF-%DA%AF%DB%8C%D9%84%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D9%85%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%B1%D8%B2-%D8%A7%D8%B4%D8%A8%D8%A7%D8%B9-%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D9%BE%D8%B1%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D8%AD%D8%A7%D9%85