محمد ثابت اقلیدی امروز 4 آذرماه در نشست تخصصی کورانگون "تلاش برای نجات قدیمی ترین کتیبه ایلامی و جایگاه آن در فرهنگ و تمدن عیلام" که با حضور جمعی از اساتید نخبه مرمت و باستان شناسی، دانشجویان برگزار شد. و علاقه مندان به رشته های تاریخ، آثار باست، و مرمت در تالار الغزال در تالار حافظ شیراز درباره مرمت اساسی قدیمی ترین کتیبه ایلامی در رستم ، صحبت ،د.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ،، مرمت و ساماندهی این کتیبه باست، ایران باستان را که از دوران عیلام در رستم باقی مانده است، از ارزش و اهمیت فراو، می داند و هدف از برگزاری این کتیبه است. این رویداد تخصصی به منظور تبادل نظر و بهره مندی از نظرات کارشناسان و صاحب نظران در این زمینه است. وسعت و تلاش بر آن است تا هر چه بیشتر این اثر منحصر به فرد و کهن ایر، و فرهنگی برای حفاظت و حراست از ارزشمندترین آثار تاریخی و... ساختمان ها
ثابت اقلیدی افزود: شهرستان رستم به لحاظ تاریخی و طبیعی یک مقصد گردشگری بی بدیل محسوب می شود و توانایی جذب گردشگران زیادی را دارد.
وی بیان کرد: با توجه به اهمیت تاریخی و فرهنگی کورنگون و وضعیت نامن، تزئینات آن به دلیل گذشت زمان و فرسایش شدید طبیعی، اولین اقدامات حفاظتی و مرمتی گسترده در مهرماه امسال با حمایت انجام می شود. از ،ت استان رستم و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ، آغاز شده و ادامه دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ، تصریح کرد: اهمیت ارائه این اقدام ارزشمند و ،وم بررسی کارشناسی روش های مرمت و حفاظتی به کار رفته در این سنگ نگاره، کارشناسان و علاقمندان به این موضوع را بر آن داشت تا گرد هم آیند. آن را پیدا کنید. راهکارهایی برای به کارگیری روش های نوین علمی حفاظت و مرمت و بحث رویه های اجرایی و اداری آنها.
ثابت اقلیدی استانداری ، را کارگاه بزرگ پروژه های مرمتی دانست و افزود: علاوه بر پروژه مهم مرمت و ساماندهی مجسمه های کورنگون ایلامی در شهر رستم و کارگاه های مرمت و حفظ سنگ نبشته های رستم در این شهرستان. مارودشت، سنگ نبشته های رستم در داراب، نقش برجسته تنگ در شهر اقلیدس، کتیبه سرباز پارتیزان در شهر کروکارزین، کتیبه پارام دیلک در شیراز، کتیبه تنگ چوگان در کازرون، نقش برجسته. سراب بهرام ممتاز در نورآباد و ممسنی و ساماندهی محور ساس،ان در کازرون و سرستان فعالیت می کند و این سنگ نبشته ها هم اکنون در حال مرمت هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ، در خصوص سایر اقدامات پیشگیرانه برای حفاظت از تزیینات نقش برجسته و سنگ نبشته های ارزشمند استان ، گفت: سنگ نبشته هایی در ، وجود دارد که در فهرست آثار به ثبت نرسیده است. آثار ملی استان ،. کشور، مراحل ثبت این سنگ نبشته ها همچنان ادامه دارد و به زودی شاهد ثبت این آثار ارزشمند تاریخی خواهیم بود.
انتهای پیام/