مراغه یک مرکز عالی برای مطالعه معماری آیینی است

مراغه یک مرکز عالی برای مطالعه معماری آیینی است

ایسنا/ ،ستان دکترای باستان شناسی از دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: علت شکل گیری کلیسای تپه رصدخانه مراغه ارتباط مستقیمی با جایگاه پیروان مذاهب غیر اسلامی در ماهیت بنا دارد. گروه علمی رصدخانه و سیاست دینی پیرغلامان.

سعید ساترنگاد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران، فضاهای آیینی را یکی از شاخصه های اصلی بناهای تاریخی هر منطقه دانست و افزود: این فضاها از دیرباز مورد توجه، قداست و احترام گروه های اجتماعی مذهبی متعهد به آموزه های دینی بوده است. و از این منظر به صراحت و بدون اغراق می توان گفت که شهرستان مراغه یکی از مراکز بسیار مهم، غنی و دیرپای بررسی و بررسی معماری آیینی دستکند در تاریخ و فرهنگ این کشور است. منطقه شمال غرب ایران همه ابعاد آن می تواند به شناخت بهتر باورهای دینی جوامع گذشته در این منطقه کمک کند.

وی افزود: مراغه از آنجایی که یکی از نخستین مراکز سیاسی عصر ایلخ، به شمار می رود دارای عبادتگاه های مربوط به پیروان ادیان مختلف بوده که پس از گذشت زمان برخی از آنها همچنان پابرجا هستند.

دکترای باستان شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی استانداری اردبیل گفت: کلیسای دستکند واقع در تپه رصدیخانه یکی از مکان های آیینی این منطقه محسوب می شود. بر اساس شایعات رایج، این اثر معماری به غارهای رصدخانه معروف معروف است و در دوره ایلخ، در پایین ص،ه های تپه رصدخانه کهلاری ایجاد شده است.

استاترنگاد اظهار داشت: بر اساس نتایج تحقیق، علت تشکیل کلیسا بر روی تپه رصدخانه ارتباط مستقیمی با جایگاه پیروان مذاهب غیر اسلامی در مورد ماهیت ساختار گروه علمی رصدخانه دارد. کارکنان رصدخانه سیاست مذهبی ایلخانان و تداوم و گسترش مسیحیت بر خلاف آموزه های سایر ادیان غیر اسلامی مانند بودیسم دلیلی بر سیاست سران نسطوری با خان های پیرو آنها به ویژه غازان خان بود. (محمود)، پیروان مسیحیت تا زمان قاجار در ساختار جامعه شهری مراغه حضور فعال داشتند.

وی افزود: با توجه به تقابل جریان های دینی ادیان غیراسلامی مانند بودیسم و ​​مسیحیت با جهان اسلام در این عصر، شناخت فضاهای مذهبی می تواند نقش مهمی در شناسایی دلایل تداوم برخی ادیان غیر اسلامی داشته باشد. به ویژه مسیحیت در عصر مذکور، از این رو و به منظور ،ب اطلاعات جامع و موثق در مورد این وقایع، تلاش شد تا با مطالعه مید،، کلیسای دستکند در تپه رصدخانه به ،وان یکی از مراکز مهم این وقایع یافت شود. (بازدید). و مستندسازی مجموعه فضاهای دستکیند) و مراجعه به منابع مکتوب در دوران اسلامی برای رسیدن به نتیجه دستیابی به معرفت.

این دکترای باستان شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی استان اردبیل خاطرنشان کرد: نتایج این پژوهش با معرفی و شناخت بزرگترین کلیسای دستاندند ایران در دوران ایلخ، نیز در درک تناقض بین این کلیسا حائز اهمیت است. اسلام و اسلام. سایر ادیان ابراهیمی و غیر ابراهیمی.

انتهای پیام/

منبع: https://www.isna.ir/news/1403082418202/%D8%B4%D9%87%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B1%D8%A7%D8%BA%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86-%D9%81%D9%88%D9%82-%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D9%85%D8%B9%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DA%A9%D9%86%D8%AF-%D8%A2%DB%8C%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA