غذاهایی که به میراث جهانی تبدیل شده اند
انتشار: مهر 25، 1403
بروزرسانی: 06 اردیبهشت 1404

غذاهایی که به میراث جهانی تبدیل شده اند


ممکن است با برخی از مکان های میراث جه، یونسکو مانند تاج محل، آکروپولیس، ماچوپیچو و واتیکان آشنا باشید، اما آیا می دانستید که یونسکو فهرستی به نام «میراث فرهنگی ناملموس» دارد که به سنت های فرهنگی فراتر از آجر و جواهرات می پردازد؟ هاون از قضا برخی از غذاهای کشورهای مختلف نیز به صورت جه، در این لیست ثبت شده اند.

به گزارش ایسنا، یونسکو غذاهای سنتی بسیاری را از سراسر جهان در فهرست «میراث جه، ناملموس» به ثبت رسانده است. این غذاها نه تنها خوشمزه هستند، بلکه اقلام فرهنگی مهمی هستند که نشان دهنده تاریخ، سنت ها و هویت جوامعی هستند که آنها را تهیه می کنند.

در زیر منتخبی از غذاهایی که در فهرست میراث جه، یونسکو قرار گرفته اند را معرفی می کنیم.

نان باگت در فرانسه

غذاهایی که به میراث جه، تبدیل شده اند

عادت روزانه ،ید باگت تازه از نانوایی محلی عمیقاً در جامعه فرانسه ریشه دارد.

پوسته طلایی و ترد را برش بزنید تا یک ساندویچ درست کنید یا از آن با مقداری کره یا پنیر لذت ببرید. به اشتراک گذاشتن نان باگت در طول وعده های غذایی یک سنت گرامی است که ارتباط، گفتگو و قدرد، از میراث آشپزی را تقویت می کند که شهرت غذاهای فرانسوی را شکل داده است.

پیتزا ناپل

غذاهایی که به میراث جه، تبدیل شده اند

یک پوسته ترد با مواد تازه مانند گوجه فرنگی، پنیر موزارلا و ریحان را تصور کنید. این غذا مظهر سادگی و اشتیاق به مواد با کیفیت است که ریشه در فرهنگ ایتالیایی دارد. پخت پیتزای ناپلی از قو،ن و روش های خاصی پیروی می کند که نشان دهنده پایبندی به سنت است و یک نماد فرهنگی واقعی است.

کیمچی در کره

غذاهایی که به میراث جه، تبدیل شده اند

در فرهنگ کره ای، کیمچی چیزی بیش از یک غذای جانبی نیست. بلکه یک پدیده فرهنگی است که از سبزیجات ،ر شده، معمولاً کلم و تربچه، مخلوط با ادویه هایی مانند پودر فلفل قرمز، سیر و زنجبیل تهیه می شود و طعمی منحصر به فرد و تند دارد که مقاومت در برابر آن دشوار است!

کیمچی تاکید کره ای ها بر حفظ و ،ر غذا برای زمستان های طول، را نشان می دهد و نشان دهنده ارتباط قوی این کشور با کشاورزی و محصولات فصلی است. درست ، کیمچی یک سنت مهم است که نسل ها به نسل ها منتقل شده است و خانواده ها اغلب دور هم جمع می شوند تا مقادیر زیادی کیمچی را با هم تهیه کنند. کیمچی ،یبی از طعم ها، بافت ها و فواید سلامت متعادل است که در غذاهای کره ای بسیار ارزشمند است.

سوشی در ژاپن

غذاهایی که به میراث جه، تبدیل شده اند

سوشی از برنج مخلوط شده با غذاهای دریایی خام یا تمپورا، سبزیجات و گاهی اوقات میوه های استوایی تشکیل شده است که اغلب در جلبک دریایی پیچیده شده و با سس سویا، واسابی و زنجبیل سرو می شود.

سوشی نشان دهنده احترام ژاپن به سادگی، دقت و هماهنگی در طعم و ارائه است. هنر آشپزی سوشی در طول نسل ها منتقل شده است و نشان دهنده ارتباط عمیق با طبیعت و دریا است. این غذا واقعاً نشان دهنده تأکید ژاپن بر استفاده از مواد اولیه و مهارت در ایجاد یک تجربه آشپزی جذاب و کاملاً خوشمزه است.

قطعات "BORSCHT" در اوکراین

غذاهایی که به میراث جه، تبدیل شده اند

این سوپ یک سوپ مورد علاقه اروپای شرقی است که با چغندر به ،وان ماده اصلی درست می شود و رنگ قرمز پر جنب و جوشی به سوپ می دهد. سبزیجات دیگری مانند کلم، سیب زمینی، هویج و پیاز نیز در غوطه ور شدن و گاهی اوقات با گوشت مانند گوشت ، یا خوک پخته می شوند. این سوپ را سرد یا گرم با یک حبه خامه ترش سرو کنید.

این قطعات نشان دهنده انعطاف پذیری و تدبیر مردم این مناطق است، زیرا آنها در طول تاریخ در زمان های دشوار جزء اصلی بوده اند. رنگ قرمز پر جنب و جوش سوپ ما را به یاد خاک حاصلخیز و سنت های کشاورزی اروپای شرقی می اندازد. این سوپ اغلب در مجامع عمومی استفاده می شود و نمادی از مهمان نوازی، گرمی و اهمیت روابط خانوادگی است.

قهوه ، در ،یه

غذاهایی که به میراث جه، تبدیل شده اند

قهوه یک نوشیدنی قوی و معطر است که در ،یه و سایر کشورهای خاورمیانه از آن لذت می برند. دانه های قهوه به پودر ریز تبدیل شده و سپس در قابلمه مخصوصی به نام بنزین می جوشانند. نتیجه یک قهوه غنی و غلیظ با طعمی قوی است.

فرهنگ قهوه در ،یه برای قرن ها اهمیت فرهنگی داشته و عمیقاً با آداب و رسوم و سنت های اجتماعی در هم آمیخته است. به طرز تهیه قهوه و نحوه سرو آن دقت کنید. او احساس مهمان نوازی، صبر و توجه واقعی به جزئیات را نشان می دهد. این نوشیدنی که در فنجان های کوچک سرو می شود، برای نوشیدن آهسته جرعه جرعه و لذت بردن از لحظات با دوستان عالی است.

تاکو در مکزیک

غذاهایی که به میراث جه، تبدیل شده اند

تاکوها طعم های پر جنب و جوش و متنوع مکزیک را ارائه می دهند و میراث غنی آشپزی این کشور را به نمایش می گذارند و نکته بعدی این است که تاکوها برای خوردن هیجان انگیز هستند!

تاکو یک تورتیلای گرم است که با گوشت ، چاشنی شده، مرغ یا گوشت های دیگر با سبزیجات تازه، پنیر و سالسا پر می شود. فرقی نمی کند تاکوی نرم یا کرانچی را ترجیح دهید، تاکو جشنواره طعم های فرهنگ مکزیکی است. تاکو مظهر گرما، مهمان نوازی و شادی زندگی است که فرهنگ مکزیک را مشخص می کند، در حالی که به ،وان نماد غرور و وحدت ملی نیز شناخته می شود.

اگرچه اینها تنها چند نمونه از غذاهای برتر میراث جه، یونسکو هستند، اما فهرست یونسکو از غذاهای مرتبط با فرهنگ یک کشور چندان طول، نیست. اگرچه 24 مورد در فهرست میراث ناملموس یونسکو به ثبت رسیده است، اما سهم ایران تنها «فرهنگ پخت نان لواش» است که در سال 2015 در پرونده مش،ی با ارمنستان، آذربایجان، قزا،تان، قرقیزستان و ،یه به ثبت رسیده است. ن، که در دنیا به نام ایران شناخته نمی شود.

انتهای پیام/


منبع: https://www.isna.ir/news/1403072519079/%D8%AE%D9%88%D8%B4%D9%85%D8%B2%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D9%85%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%AB-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D8%AF%D9%86%D8%AF