شهرداری الرای کار باستان شناسان را ممنوع کرد!

شهرداری الرای کار باستان شناسان را ممنوع کرد!

مدیر پایگاه میراث ملی ری اعلام کرد که شهرداری از ادامه کار باستان شناسان برای گمانه زنی و تعریف محوطه و پیشنهاد حفاظت از قلعه ریشکان جلوگیری کرده است.

قادر آوروند، مدیر پایگاه ملی رای و مسئول کاوش های قلعه رشکان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، گفت: بر اساس مجوز ارزیابی باستان شناسی به منظور تعیین محدوده و پیشنهاد حریم محوطه تاریخی، عملیات کاوش را آغاز کردیم. . محوطه «قلعه رشکان» که البته در عین حال کاوش های باستان شناسی محدودی نیز با مجوز پژوهشگاه در این منطقه در حال انجام است. حدود هفت حلقه چاه در منطقه «شهرستان» و همچنین منطقه 15 شهرداری تهران حفر شده است، در واقع سه حلقه چاه در ج، «شارستان» و چهار حلقه چاه در «شارستان» حفر شده است. منطقه، محوطه گورستان تاریخی «برین» ری، و اکنون در محوطه دیوار چهارم (حصار) شهر ا،ی، ارزیابی های باستان شناسی را به منظور تعیین محدوده و پیشنهاد محدوده انجام می دهیم. در داخل شهر تاریخی ا،ای هم یکی دو حلقه چاه داشتیم که اطلاعات خوبی از این شهر تاریخی می دهد.

وی افزود: در محدوده 20 شهرداری جنب خیابان ابن بابوی نیز چاهی را افتتاح کردیم که فقط یک روز توانستیم روی آن کار کنیم، زیرا از ادامه کار توسط مسئولان شهرداری جلوگیری شد.

مدیر پایگاه ملی رای گفت: این کار اساساً علمی و پژوهشی است و هیچ، نباید مانع کار علمی و پژوهشی باستان شناسی شود جای تعجب و تاسف است که شهرداری می تواند جلوی کار علمی و پژوهشی را بگیرد باستان شناسی در شهر باست، رای.

افروند افزود: شهرداری آبیاری از ما خواست تا اطلاعاتی در مورد محل و موقعیت چاه ها ارائه کنیم اما با وجود مکاتبات، ارائه مدارک و پیگیری بیماران، اجازه ادامه کار را به ما ندادند. شک ندارم که این اختلال به دلیل ممانعت ما از ادامه کار شهرداری در محوطه قبرستان تاریخی پایین است که خود حکایت تلخ دیگری است!

در این زمینه بخو،د:

آیا شهرداری ا،اعی تصمیم به ت،یب و ت،یب یک قبرستان تاریخی گرفته است؟

مدیر پایگاه ملی رای همچنین با اشاره به اخباری که پس از انتشار خبر کشف ،ت، کاوش های باستان شناسی جمشا علی رای را زیر سوال برد، گفت: افرادی که از این اقدامات جلوگیری می کنند، فرهنگی ندارند. رویکرد، زیرا هیچ جایی نیست که اهل دانش و فرهنگ باشد و مانع فعالیت های پژوهشی و علمی نشود، مسئولان باید از فعالیت های اخیر پایگاه ملی ری استقبال و حمایت کنند و با این برنامه ها، اقدامات تحقیقاتی و حفاظتی بتو،م مطالبه جه، داشته باشیم. ثبت پرتو باشکوه این تاریخ، فرهنگ و تمدن نادر و نامدار، نه انسداد و ت،یب.

شهرداری ا،ای کار باستان شناسان را ممنوع کرد!

چاه هایی که در محدوده شهرداری منطقه 20 برای تعریف حریم و حریم ایجاد شد و به گفته مدیرعامل شرکت صلح ری، ماموران شهرداری از ادامه کار در آنجا جلوگیری ،د و کار متوقف شد.

به گزارش ایسنا، از ابتدای مهرماه، باستان شناسان با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی، کاوش در محوطه «قلعه راشکان» و «چشمه چشمه» را که دو مرکز مهم فرهنگی و تمدنی هستند، آغاز ،د. در کشور ری پیر. به گفته مدیر پایگاه میراث ملی ا،اعی، کاوش های باستان شناسی تپه چشمی علی پس از حدود 25 سال و قلعه رشکان پس از حدود 17 سال از سر گرفته شد.

محوطه تاریخی قلعه رشکان (که در واقع مرکز شهر تاریخی ا،ی است)، در سال‌های 1313-1315 خورشیدی توسط باستان‌شناسان کاوش شد. باستان شناسان زیر نظر اریک اشمیت این منطقه را کاوش ،د و در همان زمان بقایای مسجد جامی رای نیز کشف شد. پس از آن این شهر باست، به فراموشی سپرده شد و به محلی برای انباشت ، و لانه ی معتادان و خواب آوران تبدیل شد تا اینکه در سال های 1384 تا 1386 با کاوش های باستان شناسی و این بار بقایای معماری اشک، و اسلامی ساماندهی شد این قلعه که بیش از دو هزار سال قدمت دارد در تمام این مدت مورد بی توجهی و هجوم قرار گرفت و در این سال پس از پایگاه ملی رای حصارکشی شد و پوشش محافظی بر روی تنها برج باقی مانده اجرا شد. از قلعه یا ارگ قدیمی.

انتهای پیام/

منبع: https://www.isna.ir/news/1403082417720/%D8%B4%D9%87%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%B1%DB%8C-%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%B9-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D8%AF