سنگ ها در راه ثبت جهانی “ایدئولوژیک”!

سنگ ها در راه ثبت جهانی "ایدئولوژیک"!

اعضای کمیته ثبت پرونده حجمت، در یونسکو روند ثبت این پرونده را در عرصه‌ای که با اجبار و رقابت برخی کشورها و ت،یب پروژه‌های شهری همدان روبه‌رو بود، دشوار و پیچیده توصیف ،د.

به گزارش ایسنا، نشست ثبت جه، «حکمتانه» با حضور علی دارابی – معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و معاون میراث فرهنگی کشور – عبدا،سول و تندوست – مشاور معاون بین الملل برگزار شد. وزیر میراث فرهنگی – احمد بکتاشی – سفیر ایران در یونسکو، محمدحسن طالبیان – معاون سابق میراث فرهنگی کشور، مصطفی پورعلی – مشاور معاون وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور – و علیرضا ایزدی – مدیر کل ثبت و احوال حفاظت از بناها و حفظ و احیای میراث م،وی و طبیعی – در جمع اعضای شورای ثبت جه، پرونده که روز دوشنبه 24 مردادماه در موزه ملی ایران برگزار شد.

در این نشست مهرداد ملک زاده باستان شناس که مدت هاست در تپه هگمت، کاوش و تحقیق کرده و گابریل نوکنده رئیس موزه ملی ایران نیز حضور داشتند.

در این زمینه بخو،د:

ایران در فهرست میراث جه، یونسکو در رتبه نهم قرار دارد

علی رضا ایزدی مدیرکل ثبت بقاع متبرکه و حفظ و احیای میراث م،وی و طبیعی کشور وی در نشستی با موضوع ثبت حکمتانا در یونسکو که روز دوشنبه 24 مردادماه در موزه ملی برگزار شد، ثبت جه، حکمتانا را کاری دشوار و وقت گیر توصیف کرد و با خاطره گفت: باستان شناس، که به کاوش و تحقیق در این مکان پرداختند. تپه حکمتانا، از جمله محمد رحیم صراف آذرنوش، محمدی فر و ملک زاده: «هیجتان قلب داستان سرای بزرگ فرهنگی ایران است و بار سنگینی از آنچه ایران روی زمین است و کیست به دوش می‌کشد». نام حکمتان 26 سال در فهرست موقت یونسکو ماند تا سرانجام به ثبت رسید و امروز آغاز راه شهرداری و و، راه و شهرسازی برای حفاظت و حریم حکمتان است.

مبارزه برای ثبت جه، مشاغل ایر،

احمد بکتاشی، سفیر دائم ایران در یونسکو کدام پیش از رسیدگی به پرونده ایران در چهل و ششمین اج، کمیته میراث جه، یونسکو، نامه پایان ماموریت وی با امضای وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در فضای مجازی و برخی رسانه ها مبنی بر ادامه فعالیت من به ،وان دائمی منتشر شد. سفیر ایران در یونسکووی مسیر دیپلماتیک ثبت جه، پرونده حکمتانا را تشریح کرد و گفت: اتفاقی که در ثبت جه، پرونده حکمتانا افتاد مانند کشتیر، بود. در ثبت جه، آثار اینطور نیست که با یک خط مستقیم روبرو باشیم. نیاز به هوش دارد. این مورد نمونه ای از کار گروهی بود و قابلیت های اداری، دیپلماتیک و فنی مطرح شد.

وی افزود: این نوع ثبت نام (ثبت موضوع عقیدتی) پایان شیرینی دارد اما پشت سر آن چالش و مبارزه ای تمام عیار است. من کلمه جنگ را به کار نمی برم، چون دشمن جلوی ما نیست، اما شاهد تلاش هستیم. ما در مقابل کمیته ای هستیم که شامل 21 کشور است که ممکن است برخی از آنها اصلاً روابط سیاسی خوبی با ایران نداشته باشند و برخی از این کشورها با ایران رقابت می کنند. البته در عرصه رقابت کار آس، نخواهد بود.

باکیچی گفت: ما در پاریس با بیست کشور برای پیشبرد پروژه هژمونیک ملاقات کردیم و تنها کشوری که ملاقات نکردیم جامائیکا بود که نماینده ای در پاریس نداشت و با تعدادی دیگر در دهلی دیدار کردیم. پس از این مذاکرات، نماینده یکی از کشورها آمادگی خود را برای ارائه پرونده ایران در کمیته میراث جه، یونسکو اعلام کرد که در روز نشست از این کمیته انصراف داد. برخی از این کشورها به صراحت گفته اند که از ما انتظار کمک ندارند. زم، که دکترین به اتفاق آرا توسط نمایندگان ثبت شد، نماینده یکی از کشورها به ما گفت که مشخص است که دیپلماسی ایران همچنان قوی عمل می کند.

سفیر ایران در یونسکو همچنین ثبت سریال ها از جمله پرونده «راه آهن ایران» و «کاروان ایران» را پروژه های سخت و سنگینی دانست و افزود: شاید خیلی ها تصور کنند که ثبت پرونده های سریالی امری عادی است اما به ،وان سفیر ایران در یونسکو. من می گویم این پروژه ها اصلا عادی نیستند البته اختصاص یک سهمیه در سال به کشورهای کوچک با سابقه تاریخی طول، مثل ایران دلیل منطقی دارد. چین و مصر واقعاً عدالت عجیبی است و راه حل ما برای این امر به رغم وجود ثبت شده است. این آزمایش مهم دو مشکل دارد، اول تشدید رقابت و مشکل دیگر مشکلات فنی ناشی از موسسه ایکوموس (شورای بین المللی بناها و محوطه ها) شاید اگر فقط یک ساختمان برای ثبت پیشنهاد می شد، این عوارض و مشکلات پیش نمی آمد رکورد.

باکیچی با بیان اینکه در محیط یونسکو، سوابق مقدم بر قو،ن است، اظهار داشت: ثبت پرونده های مشابه در دو مرحله راه برون رفت از پرونده های سخت و پیچیده است و برای ایران نکته مثبتی محسوب می شود که می تواند در موارد مشابه کمک کننده باشد. آهسته. تدریجی

سنگ ها در راه رسیدن به رکورد جه،

با همه آزار و اذیتی که همدان داشت می توان آن را به پرونده حقمت، اضافه کرد.

محمدحسن طالبیان نماینده سابق میراث فرهنگی کشور و عضو شورای ثبت جه، پرونده حکمتان در یونسکو با تشکر از تمامی باستان شناسان ایر، و خارجی که در کاوش تل حجمتانه شرکت ،د از جمله صراف، ازرانوش، هژبری و ملک زاده و همچنین دکتر مهیار که برای آزادسازی اراضی تل حجمتانه زحمات زیادی کشیدند، مراحل ثبت در حال انجام است. وی با بیان اینکه این پرونده در شش سال گذشته بوده و از آن زمان تاکنون وارد فهرست میراث فرهنگی یونسکو شده است، گفت: موضوعی که ما همیشه برای آن تلاش می کنیم «حفاظت» و مشارکت مردم است خیلی از این موارد برای ما بسیار مهم بوده است و باید به مردم همدان از این نظر تبریک گفت ما سال هاست که به همدان و بافت تاریخی آن جفا می کنیم و اتفاقات بسیار بدی افتاده است. اکنون کل بافت تاریخی شهر همدان در پرونده یونسکو به ثبت رسیده است و این وظیفه همه ماست که از کل منطقه نساجی همدان طرح حفاظتی داشته باشیم.

وی به چالش های شهر همدان و نزاع خیاب، در عرصه سلطه اشاره کرد و افزود: در سال 1398 که آئین نامه شهرها و اماکن تاریخی تدوین شد، با تمام سختی ها و به سرعت آن ها را ابلاغ کردیم تا جلوی برخی اقدامات گرفته شود، اما عدم اعتراض شهرداری برای ما مشکل ساز شد، به مقررات خاص توجهی ن،د. آنچه در این امر کمک شای، کرد، پیشنهاد ثبت «منظر فرهنگی تاریخی» همدان بود که خوشبختانه مورد تأیید همه مسئولان شهر قرار گرفت و کار بزرگی انجام شد. با تاثیرات مهمی که نوشتن یک فایل سراسری می تواند داشته باشد آشنا شوید.

طالبیان با اشاره به اینکه مرکز تاریخی همدان در پرونده حکمتان به ثبت رسیده است، درباره درج آن در این پرونده در آینده گفت: علیرغم تمام مشکلات و جفاهایی که در شهر همدان پیش آمده، این بخش می تواند به ،وان موضوعی جدید و یا به ،وان بخشی الحاقی به موضوع حکمتی اصلاح، تکمیل و ارائه شود.

در این زمینه بخو،د:

توضیح در مورد پرونده حاجمت،

ما برای ثبت جه، به صورت غالب مذاکره نکردیم کارشناس ایکوموس اشتباه کرد

عبدا،سول وطن دوست، مشاور امور بین الملل، معاون میراث فرهنگی و عضو هیئت ثبت جه، پرونده حکمت در یونسکو وی به چالش های ثبت این پرونده در یونسکو پرداخت و اظهار داشت: نظر ایکوموس این بود که پرونده باید به تعویق بیفتد (بازگشت داده ها و اصلاح اولیه) که من با نظر ایکوموس در این بخش موافق نیستم. من فکر می کنم کارشناس این شورا اشتباه کرده است. چرا که در چندین بخش از گزارش ایکوموس اشاره شده بود که همدان دارای ارزش جه، است و به یکپارچگی و جایگاه حفاظتی آن نگاه مثبت می‌شد، اما در نهایت در گزارش ایکوموس اشاره شد که مرکز همدان در حال حاضر دارای ارزش‌های جه،، پیوندهای تاریخی و فرهنگی است، هرچند که وجود دارد. ایدئولوژیک نیست ما معتقدیم که ایکوموس به دلیل یک اشتباه تاریخی چنین نظری داشته است. از طرفی ایکوموس مشاور یونسکو است و نظر آن مورد قبول یونسکو است، بنابراین باید برای آن برنامه داشتیم، بنابراین در سند اصلاحی که به ایکوموس فرستادیم تایید کردیم که ایران آماده ثبت تپه هگمتانه است و باقی موضوع (مرکز تاریخی همدان) و پس از بررسی بیشتر به موضوعی ایدئولوژیک تبدیل خواهد شد. ایکوموس نیز واکنش مثبتی داشت.

وی افزود: در مذاکراتی که انجام دادیم تأیید شد که تپه هگمتان پایتخت مادها است و یکی از سرچشمه های تمدن پارسی به شمار می رود و شواهد زیادی وجود دارد که کوروش بخشی از دوران جو، خود را در هجمتان گذرانده است. نظر ایکوموس درست است، اما ما انتقاد می کنیم که ارتباط تاریخی بین تپه و مرکز تاریخی شهر وجود دارد، اما ما حاضریم نظر ایکوموس را بپذیریم و بقیه را به پرونده جدید یا پرونده جدید بسپاریم. . درج در پرونده دکترینال. علاوه بر این، بر ،وم ثبت هرچه سریعتر پرونده هگمت، در فهرست میراث جه، یونسکو برای حفاظت از آن تاکید کردیم.

واتانوست ادامه داد: زم، که هیئت ایر، وارد دهلی نو شد، اولین جلسه را با ایکوموس برگزار کردیم و موضع ایران را دوباره روشن کردیم و ایکوموس هم پذیرفت. این امیدوار کننده بود، اگرچه تصمیم نهایی با اعضای کمیته میراث جه، بود. من با همه اعضای کمیته صحبت کردم. قرار بود نماینده قزا،تان آغازگر بحث درباره ایران باشد، اما بنا به دلایلی متوقف شد، اما قطر پذیرفت، هرچند تغییر «تفاوت» ثبت نام کار دشواری بود و این نتیجه همکاری بود. همکاری و اثبات اعتبار بی،ه علمی.

کارشناس میراث فرهنگی گفت: جایی خواندم که بحث اعتقادی در اثر چانه زنی ثبت شده است. من این موضوع را قبول ندارم، زیرا اصلا نمی توان با ایکوموس چانه زد و حرف های ایران علمی بود و به همین دلیل کشورهایی مانند ایتالیا، ژاپن، کره ج،ی و مکزیک از اصلاحیه پیشنهادی قطر استقبال ،د. و البته مدیر اج، کمیته میراث جه، کمک زیادی کرد تا جایی که در جریان ارائه پرونده نمایندگان لبنان و بلژیک با مشکلاتی مواجه شدند که البته ربطی به پرونده ما نداشت و تشکیل پرونده دادند. از ایکوموس شکایت کرد که چرا در مورد کشورهای مختلف نظرات متفاوتی دارد و ایکوموس پاسخ داد که این موضوع ما را نگران می کند، اما مدیریت آقای شارما در کمیته میراث جه، چهل و ششم توانستم موضوع اعتقادی را از مسیر دشوار عبور دهم. روز آ،، سفیر یونان به هیئت ما گفت که شما یک تیم رویایی دارید و آنها باید به آن رسیدگی کنند، اگر من جای مقامات ایر، بودم، به این تیم یک جایزه غیرنظامی می دادم.

احمد بکتاشی نماینده سفیر ایران در یونسکو وی در ادامه این اظهارات و برای شفاف سازی نمایندگان همراه برخی کشورها گفت: کشوری که قرار بود از ما حمایت کند قزا،تان است اما پرونده های این کشور در کمیته یونسکو خوب پیش نرفت و نماینده قزا،تان. به ما گفت: من عقب نشینی نکردم و اگر بخواهید من هنوز آنجا هستم. اما به نظر من بهتر است کشور دیگری موضوع ایران را مطرح کند، البته نماینده قزا،تان بعداً به قطر پیوست و اصلاح کرد که این دو کشور موضوع ایران را مطرح ،د.

علی رضا ایزدی مدیرکل ثبت بقاع متبرکه و حفظ و احیای میراث م،وی و طبیعی کشور وی در ادامه این سخنان به موضوع چانه زنی در پرونده حکمتی نیز اشاره کرد و گفت: نمی دانم چه ،ی این کلمه را وارد نوشته های ضبط شده کرده است. ما باید به تلاش همه احترام بگذاریم. در آن جلسه، آنها برای چانه زنی کالایی ن،یدند.

انتهای پیام/

منبع: https://www.isna.ir/news/1403051510174/%D8%B3%D9%86%DA%AF-%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%B3%DB%8C%D8%B1-%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%87%DA%AF%D9%85%D8%AA%D8%A7%D9%86%D9%87