وزیر میراث فرهنگی و گردشگری صنایع دستی درباره بی توجهی به میراث فرهنگی و تضعیف غرور ملی گفت: ارتباط ما با نهادهای بین المللی قطع شده است. ما را نمی توان از دنیای امروز جدا کرد، آنها باید بیایند و بروند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران، مراسم گرامیداشت هفته پژوهش با حضور جمعی از نخبگان از پژوهشگران و پژوهشگران میراث فرهنگی و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری روز دوشنبه 5 آذرماه در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد. و صنایع دستی در این مراسم پس از برشمردن برخی چالش ها از پژوهشگران برجسته حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و هنرهای سنتی تجلیل شد. در اواسط این مراسم از رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با اهدای لوح تقدیر و معارفه ای از محمد ابراهیم زارعی به ،وان سرپرست این پژوهشکده تقدیر شد.
سیدیرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع سنتی وی در این مراسم و پیش از آغاز سخنان خود از زحمات و زحمات آقایان منصور سید سجادی، حمیده شوبک، محمدرضا خلتبری، جلیل گلشن، علی صدرائی نام برد. تحقیقات آنها این پژوهشگران و معلمان را به تشویق و تشویق میراث فرهنگی دعوت کرد.
وی ادامه داد: امروز از نزدیک نظاره گر تلاش های پژوهشگران در نمایشگاه هفته پژوهش بودم و از زحمات همه ،، که محتواسازی ،د، نمایشگاه را برگزار ،د و فضای زیبایی را در غرفه پژوهشکده ایجاد ،د صمیمانه قدرد، می کنم همیشه در توسعه علم سالم خواهد بود.
صالحی العامری ادامه داد: تمامی نکات، پیام ها و گزارش هایی را که ارائه کردید به صورت جداگانه بررسی و پیگیری کردم. تصور من این است که امروز پژوهشکده نیازمند تغییرات استراتژیک است. اول ایجاد ارتباط بین پژوهشگاه و معاونت های اصلی و،خانه با اولویت میراث فرهنگی است. درک من این است که ما در جزایر مستقل زندگی می کنیم و ادامه آنها نه ممکن است و نه صحیح. باید یک فرمول جدید با تعریفی جدید از رسالت بین پژوهشکده و سه مؤلفه وجود داشته باشد. باید یک و،خانه تشکیل شود.
وی افزود: سازمان میراث فرهنگی برای ثبت، حفظ و حراست و این پژوهشکده برای اکتشاف، مرمت و تحقیقات مردم شناسی، مردم شناسی و زبان شناسی ایجاد شد. ما نمی تو،م و نمی تو،م بین این پژوهشکده بزرگ که بیش از 80 هیات علمی و 250 کارشناس را در خود جای داده است و موسسه بزرگ، و،خانه و پژوهشگاهی که باید در این زمینه نقش آفرینی کنند، بی تفاوت باشیم. او باید رهبر باشد نه تماشاگر. این بدان م،ا نیست که سایر ،مت های دستگاه شما با وجود تحقیقات دکتر سید سجادی و دیگران این کار را انجام نمی دهند. فایده اش این است که این مسیر قطعا اشتباه است و باید اصلاح شود و مطمئن باشید از وظایف اولیه دکتر زارعی است. [سرپرست جدید پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری که در این مراسم معارفه شد] شما ساختارهای سازم، که باید برای این عبارت تعریف شوند را مشخص کرده اید.
صالحی امیری تاکید کرد: مرکز تحقیقات میراث فرهنگی و گردشگری نیازمند یکپارچگی ماموریتی است نه ساختاری.
باید پل ارتباطی بین این پژوهشکده و و، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایجاد شود. قطعا موتور محرکه توسعه میراث فرهنگی در ایران باید پژوهشگاه ها باشند. این تولید انبوه در حال حاضر باید در معاونت های دانشگاه باشد. برای من بی م،ی است که بین سازمان هایمان دیوار بسازیم و روابط محرمانه ایجاد کنم. این نما باید از بالا به پایین گرفته شود. گفتند در پژوهشکده شورای پژوهشی وجود ندارد که اشتباه است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع سنتی ادامه داد: پس از ادغام ماموریت بین پژوهشگاه و معاونتهای رئیس جمهور، بررسی مجدد هر اداره و مأموریت با توجه به ظرفیتهای امروز موضوع دیگری است که باید پیگیری شود.
وی تاکید کرد: پژوهشکده باید ماموریت خود را بازتعریف کند و از فناوری، ابزار و روابط استفاده کند. مدام به ما می گفتند که روابط ما با نهادهای بین المللی قطع شده است. ما را نمی توان از دنیای امروز جدا کرد، آنها باید بیایند و بروند. مسیر توسعه، بهره مندی از توانمندی های علمی دنیای امروز است. پروژه ها و روابط مش، باید شکل بگیرد.
در ادامه این گفتگو، صالحی امیری از اقدامات برای ایجاد ساختار جدید و تشکیلات مستقل برای مدیریت بین الملل این و،خانه خبر داد.
وزير ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي درباره زندگي روزمره اظهار داشت: مايه تاسف است كه هر روز چراغ ها را روشن مي كنيم و روز را مانند بازارها شروع مي كنيم، اگر پژوهشگاه برنامه نداشته باشد یک برنامه منظم، زندگی روزمره رنج خواهد برد.
وی در ادامه به موضوع اجتماعی شدن و، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری پرداخت و پرسید که مردم چه اطلاعاتی از فعالیت های پژوهشگاه دارند؟ چند درصد از جامعه محصولات پژوهشگاه را نشانه غرور و نشاط ملی می دانند؟ چرا در حوزه اجتماعی شدن پژوهشکده کار نکردیم؟ چرا در برنامه های کاربردی با بازی هایی با تم آنتیک تولید نمی شود؟ چرا احساس غرور ملی نمی کنند؟ چرا به فکر مهاجرت هستند؟ از کجا آثار ضبط شده زیادی پیدا می کنید؟ یادم می آید که چند سال پیش مقاله ای خواندم با ،وان ایران کشور اسرار و راز. اگر نقطه ای از ایران را حفر کنند، رازی پیدا می کنند. در حوالی گرگان تپه ای با 26 خانواده دیدم که هنوز نتوانسته ایم آن را شناسایی کنیم. این تپه متعلق به ملت است و ما باید آن را آزاد کنیم. البته با استاندار به توافق رسیدیم که در مجاورت آن روستا 26 خانه ساخته شود تا این تپه تاریخی آزاد شود.
صالحی العامری افزود: به هر حال این غفلت تاریخی نابخشودنی است. وقتی از نظر ایدئولوژیک ثبت شد، جامعه راضی نبود. چون نمی توانستیم آنچه ایدئولوژیک بود را به جامعه بپذیریم. ما ،، هستیم که نتوانستیم جاذبه ایجاد کنیم. این باید بخشی از برنامه های ما باشد.
صالحی امیری همچنین بر تست طعم، تولید و ارتقای سطح مصرف تاکید کرد و گفت: این حساسیت ها در جامعه امروزی کمتر دیده می شود، پس چگونه می توان به این حساسیت نسبت به محیط زیست دست یافت و چگونه می توان دریاچه ارومیه را با حساسیت مردم احیا کرد؟ این رسالت باستان شناسی، حفاظت، مرمت، مردم شناسی و زبان شناسی بسیار مهم است و باید تقویت شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پایان سخنان خود گفت: قطعا در آینده اتفاقات جدی در خصوص حقوق، مزایا، امنیت شغلی و اشتغال رخ خواهد داد و اعضای هیات علمی و کارشناسان پژوهشگاه باید در این زمینه حضور داشته باشند. بتواند آنها را افزایش دهد.
مصطفی یک لیوان است همچنین پیش از معرفی زارعی به ،وان رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، گزارشی از وضعیت پژوهش در این حوزه ارائه کرد و گفت: امروز دو خلأ بزرگ در کشور داریم؛ در حالی که زارعی به ،وان رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری معرفی شد. اولاً دانشگاه های ما مأموریت گرا نیستند و به قول خودمان از قاجار تا هجری باستان شناس کار می کنند. همه گروه های ما باید به سمت مأموریت های علمی خاص هدایت شوند. خلأ بزرگ دیگری که داریم، بی کفایتی علمی است. ما در جزیره ای کار می کنیم و نتوانستم ارتباط درستی برای تعمیق دانش برقرار کنم.
وی ادامه داد: امروز بحران های زیادی در کشور داریم به همین دلیل بخش بزرگی از تحقیقات را به سمت میراث در حال انقراض فرستادیم. در این راستا دانشی که نتوان فواید آن را به جامعه منتقل کرد، دانش مفیدی نیست.
وی به تلاش پژوهشکده برای ایجاد پایگاه های اطلاعاتی با توجه به خلأ موجود در این بخش اشاره کرد و گفت: در ابتدای کار در این پژوهشکده، بندی را به مجوزهای باستان شناسی اضافه کردیم که حقوق علمی و م،وی را مشخص می کند. برای کاوش تا پنج سال در اختیار باستان شناسان قرار می گیرد و در پایان این مدت تحقیقات به دست آمده از کاوش باید در اختیار جامعه قرار گیرد. جامعه ما از این اطلاعات محروم است. امروزه متاسفانه از اسناد محرمانه به ،وان گزارش های باستان شناسی یاد می شود. در حالی که هنوز برخی از محققین و باستان شناسان گزارش کاملی ارائه نکرده اند و اگرچه کاوش های مهمی انجام شده است، اما حتی یک برگ گزارش از آن کاوش ها نداریم. ما باید دیدگاه گشتاپو و پوچ را کنار بگذاریم و جامعه را از منابع اطلاعاتی محروم نکنیم. امیدواریم پژوهشکده به سمت طبقه بندی اطلاعات حرکت کند.
ده پهلوان همچنین به موانع تشکیل شورای پژوهشی اشاره کرد.
سپس، ذات الله نیکزاد، معاون پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری وی گزارشی از فعالیت های پژوهشی این معاونت ارائه کرد و گفت: اساس تشکیل شورای پژوهشی گذاشته شده و حتی 50 تا 60 درصد مصوبه آن قطعی شده است، اما دبیرخانه شورای پژوهشی راه اندازی شده است. معاون توسعه مدیریت و مالی. جای سوال و تعجب است که چگونه می توان پژوهشکده ای وجود داشت، اما شورای پژوهشی AM زیرمجموعه معاونت اداری و توسعه مالی است.
محمدابراهیم زارعی رئیس جدید پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری شد همچنین پس از خداحافظی صالحی امیری در سخن، گفت: نکته ای که خیلی به آن اهمیت می دادم این است که بسیاری از پایگاه های ایر، در دنیا تعطیل شده اند؟ ما باید ارتباط بین المللی را با محققان تقویت کنیم. از همه اساتید می خواهم که ما را در رسیدن به اه، متعالی و اتمام کار ناتمام یاری کنند. امیدوارم با کمک وزیر بتو،م تماس های بیشتری با و،خانه برقرار کنیم. تمام تلاش بر این است که جایگاه مهمی به پژوهشگاه داده شود، شورای پژوهشی قطعا به پژوهشگاه باز خواهد گشت و بنیان نیروی انس، قطعا تقویت خواهد شد. تا جایی که من می دانم در پژوهشکده به جوانان تزریق نمی شود، بنابراین باید این رویه تغییر کند.
در ادامه این مراسم از انتشارات جدید پژوهشگاه با حضور صالحی امیری، جمعی از نخبگان و اندیشمندان و رئیس سابق و ناظر جدید پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری رونمایی شد از پژوهشگران برجسته سال معرفی و تجلیل شد.
در پایان این مراسم نمایشگاه تحولات باستان شناسی با حضور صالحی العامری افتتاح شد.
انتهای پیام/
منبع: https://www.isna.ir/news/1403092619223/%D8%B1%D9%88%D8%A7%D8%A8%D8%B7-%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7-%D9%86%D9%87%D8%A7%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%84%D9%84%DB%8C-%D9%82%D8%B7%D8%B9-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA