پس از انتشار گزارش اصلی سوابق یک اثر تاریخی هنوز شناسایی نشده در اهواز در خبرگزاری ایسنا، اداره کل میراث فرهنگی خوزستان در خبری نوشت: اگرچه این بنای تاریخی مالک خصوصی است و طبق قانون مالک باید 50 درصد برای مرمت و ساماندهی بنا هزینه کند، اما از آنجایی که مالک این بنا در خارج از کشور زندگی می کند و اهمیت چند، به مرمت و ساماندهی کار فرهنگی و میراث خارج از آن نمی دهد. وظیفه ذاتی، حفاظت از بناهای تاریخی ارزشمند است، تا کنون تمامی هزینه های مرمت برای بنا انجام شده است، اما لازم است مالک با نظارت و برنامه ریزی میراث فرهنگی، 50 درصد نقش خود را در مرمت بنا ایفا کند.
به گفته این مدیریت، از زمان ثبت این اثر در پاییز 1377، میراث فرهنگی خوزستان هر ساله سهم خود را از هزینه های مرمت و ساماندهی این بنا صرف کرده است و این در حالی است که مالک آن توجهی به مرمت بنا نشده است. برخی از بازرگانان اما میراث فرهنگی برای حفاظت از این اثر ارزشمند برنامه ریزی کرده و به اعتبار آن ادامه خواهد داد. همچنین امسال از محل اعتبارات اهواز طرح ساماندهی نمای این ساختمان را بررسی کردیم تا بتو،م رویه های اولیه طاق ها و راهروهای خارجی را اجرا کنیم.
اداره کل میراث فرهنگی خوزستان نیز با اشاره به مرمت این بنا تصریح کرد: وقتی صحبت از مرمت یک بنای تاریخی می شود باید سالانه مطالعه شود و در حد نیاز مرمت شود و این چیزی نیست که ما به آن مرمت می گوییم. کار امسال برای همیشه به پایان می رسد، درست مثل یک بیمار که باید همیشه تحت کنترل باشد و نمی توان آن را کنار گذاشت. نظارت و نظر کارشناسی، اما در مجموع وضعیت این بنای تاریخی بسیار خوب است.»
بهره برداری و نوع کاربری ساختمان همیشه جای سوال دارد و بستگی به رضایت مالک دارد. میراث فرهنگی خوزستان در این خصوص خاطرنشان کرده است: «بناهایی که در اختیار صندوق احیا و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی قرار می گیرد، متعلق به میراث فرهنگی است، اما بنا برخی از بازرگانان با وجود اینکه در فهرست ملی ثبت شده اما مالک خصوصی دارد و میراث فرهنگی فقط بر دارایی و حفظ آثار باست، و مطالعات آن نظارت کامل دارد و نمی تواند بنا را در اختیار صندوق احیا و بهره برداری قرار دهد.
بنا به اطلاع مسئولان میراث فرهنگی خوزستان: «ساختمان هم اکنون است برخی از بازرگانان در اختیار مالک است و نگهب، در ساختمان مستقر شده است و بنا به ادعای اداره کل میراث فرهنگی خوزستان، این اداره کل و میراث فرهنگی اهواز به صورت دوره ای بر این موضوع نظارت دارند. به طور مداوم کار کنید. از سوی دیگر به نظر می رسد وکیل ملک نیز در ایران است و در خصوص میراث فرهنگی با وی ارتباط خوبی دارد و مشکلی برای ورود به بنا و انجام مراحل مرمت جاده میراث فرهنگی خوزستان وجود نداشته است.
اما مشکل اساسی ی،ی تردید برخی از دلالان همچنان وجود دارد و به نظر می رسد وکیل مالک که میراث فرهنگی مدعی رابطه حسنه با وی است، هیچ اختیاری برای پیشنهاد استفاده مشخص برای این تاریخ تاریخی ندارد. ساخت و ساز با مشورت اداره کل میراث فرهنگی خوزستان
ناگفته نماند چند سال پیش مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان وعده داده بود: «این کاخ تاریخی به ،وان بازار موقت صنایع دستی و در اختیار صنعتگران خوزست، قرار می گیرد و در عین حال. این کاخ همچنین محلی برای تأسیس انجمن های دوستداران میراث فرهنگی خواهد بود.
در پایان سوالی که نمی توان از آن گذشت این است که صاحب فلان تاجر اهوازی، صاحب هر اثر تاریخی، تا کی می تواند غافل بماند و به قول معروف از خلق خدا چشم پوشی کند و چه فرهنگی. قانون میراث برای چنین مواردی تصویب شده است؟
انتهای پیام/