جزئیات مراسم پیاده روی اربعین اعلام شد

جزئیات مراسم پیاده روی اربعین اعلام شد

دبیر کمیته مشارکت های مردمی، مسکن و تغذیه ستاد اربعین از ثبت نام حدود 5 هزار کاروان ایر، در اربعین خبر داد که از این تعداد 1200 کاروان دارای شناسنامه ملی هستند. این موکب ها قرار است از حوالی 25 مرداد تا 7 شهریور (اول تا 23 صفر) به زائران اربعین در عراق و ایران خدمات رس، کنند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، مجید نامجو، معاون توسعه و بازسازی ستاد توسعه و آباد، عتبات و دبیر کمیته مشارکت های مردمی، سرپناه و تغذیه ستاد اربعین امروز دوشنبه 10 مردادماه در نشست خبری با خبرنگاران گفت: سایت. وی جزئیاتی در مورد برنامه پیاده روی اربعین و برنامه اقامتی ارائه کرد و به تشریح تغذیه اربعین پرداخت.

به گفته وی، به موکب ها خدمات رس، می کند طبق ابلاغیه سرپرست ریاست جمهوری (محمد مخبر) باید از اول صفر مصادف با 25 مرداد 1403 شروع شود و تلاش بر این است که از 5 صفر (30 مرداد) تمامی موکب ها به طور کامل در داخل ایران و عراق مستقر شوند. . .

وی ادامه داد: حدود دو ماه پیش ثبت نام موکب ها در سامانه موکب ها آغاز شد. ثبت نام در ساعت 24:00 روز شنبه 30 تیرماه به پایان می رسد و قابل تمدید نمی باشد.

دبیر کمیته مشارکت های مردمی، مسکن و تغذیه ستاد اربعین گفت: تاکنون حدود 5 هزار و 281 موکب در سامانه موکب ها ثبت نام کرده اند اما ثبت نام هایی که انجام شده به م،ای حضور قطعی آنها در اربعین نیست. که در. 1200 کاروان کارت ملی دریافت ،د و با صدور کارت ملی می توان مجوز صادر کرد.

این ستاد پیش بینی کرد تعداد موکب های اربعین به 3500 موکب برسد که بر اساس گزارش ها 1848 موکب برای خدمت در داخل ایران و در مسیر زائران و 2040 موکب نیز آمادگی خود را برای خدمت در داخل اعلام ،د. عراق.

نامجو افزود: با عراقی ها قرار شد که از 20 محرم (30 تیرماه) کامیون های کاروان از مرزهای خسروی، شلمچه و مهران خارج شوند. تمهیداتی در حال انجام است تا کامیون ها ظرف 24 ساعت از مرزهای خسروی خارج شوند.

دبیر کمیته مشارکت های مردمی، سرپناه و تغذیه ستاد اربعین در خصوص تغذیه اربعین توضیح داد: سال گذشته ۱۴۸ میلیون سهمیه غذایی در سه وعده توسط موکب ها ارائه شد و پیش بینی می شود خدمات در این بخش ۱۰ درصد افزایش یابد. در طول سال گذشته امسال. بر اساس ابلاغیه ستاد اربعین، غذای پنج میلیون نفر در سه وعده غذا طبخ می شود.

او آن را پیش بینی کرد خدمات بخش اسکان نیز در ایام اربعین امسال 10 درصد افزایش ظرفیت خواهد داشتوی بیان کرد: به دلیل ساخت و ساز در کربلا، فضای محدودی برای موکب ها داریم و تلاش بر این است که موکب ها زمین ثابتی به دست بیاورند و یا با مشارکت با عراقی ها زمین را خودشان ،یداری کنند. بهترین راه راه اندازی موکب های مش، بین ایران و عراق است تا با هم زمین های ثابت را بگیرند و حسینیه بسازند.

معاون توسعه و بازسازی عتبات عالیات افزود: برای اسکان زائران اربعین امسال نیز مانند گذشته مجاز به اسکان زائران در چهار طبقه تالار حضرت زینب (س) هستیم که هر طبقه حدود 120 هزار نفر را در خود جای داده است.

وی درباره کمک های مردمی و کمک هایی که برخی از این موکب ها دریافت می کنند، گفت: در گذشته موکب ها برای جمع آوری کمک های مردمی باید شماره حساب شخصی می دادند و سازمان مالیاتی نیز این حساب های شخصی را پیگیری می کرد اما امسال این مشکل برطرف شد. و مشکل حل شد تشریفات دارای شخصیت حقوقی هستند.

نامجو افزود: موکب ها با هویت ملی، شخصیت حقوقی پیدا می کنند و می توانند به نام قانونی موکب در بانک ها حساب باز کنند، ستاد توسعه و بازسازی در دیوان عالی کشور نیز نظارت کافی بر تراکنش های مالی موکب ها خواهد داشت. با گزارشات ارائه شده توسط محل کار خود از پرداخت مالیات معاف هستند اما اگر کاروان ها کار اقتصادی انجام دهند و مشمول غرامت باشند باید مالیات پرداخت کنند. مدیرعامل و ،انه دار مؤکپ نیز از امضاکنندگان امور حقوقی هستند.

جزئیات مراسم پیاده روی اربعین اعلام شد

دبیر کمیته مشارکت های مردمی، سرپناه و تغذیه ستاد اربعین نیز بر ضرورت راه اندازی موکب های مش، با کشور عراق تاکید کرد و تصریح کرد: میزبان اصلی اربعین مردم عراق هستند و ما فقط از مردم عراق و موکب ها حمایت می کنیم. عراقی ها حدود 40 هزار موکب در اربعین دارند و 2000 موکب ایر، با آن مقایسه نمی شود. دوستان عراقی برای خدمت به زائران غرق نشده احساس مسئولیت می کنند و کارهای خوبی انجام داده اند.

نامجو از وجود برخی مشکلات در ایام اربعین سال گذشته مانند نبود خدمات اسکان و غذا در بخش هایی از مسیرهای پیاده روی به ویژه در مرزهای ،وجی یا هنگام بازگشت زائران از اربعین و یا محدودیت ها ابراز تعجب کرد. که برای ،وج برخی از کالاهای کاروان از مرز تحمیل شد و گفت: سال گذشته رضایت خوبی از مدیریت حاصل شد و امید است اربعین امسال بهتر از سال گذشته باشد. تلاش برای حل مسائل و مشکلات است، حتی قرار است ،وج کامیون ها از طریق سامانه آنلاین ساماندهی شود.

وی درباره مشکلات داخل ایران و مسیر زائران گفت: اتفاقات بسیار خوبی افتاده است موکب های من، در مرزهای مهران، شلمچه، گزابه، تمرشین، بیشماق، رمدان، خسروی و میرجاوه مستقر می شوند. قرار است تسهیلاتی برای ارائه خدمات در مرزهای دریایی ایجاد شود که هنوز اجرایی نشده است اما در مورد آن بحث شده است.

معاون توسعه و بازسازی عتبات افزود: ،ت عراق راه های اربعین را بهسازی و سایه بان نصب کرده است.

نامجور درباره ایجاد کارخانه های تولید یخ در عراق که پیش از این از سوی ستاد پیشنهاد شده بود، گفت: شاید مهم ترین موضوع در حوزه گرما تامین آب و یخ باشد که وزیر کشور نیز در این زمینه به آن پرداخته اند. جلسه حساسی داشتیم و رئیس جمهور در حال پیگیری این موضوع است .

وی افزود: ستاد عمار عتبات به دنبال سرمایه گذاری نیست، بلکه راهنما است و درخواست ها و نیازها را منتقل می کند و از طریق گذرگاه های مرزی این موضوع را مدیریت می کنیم.

دبیر کمیته مشارکت های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین به تشریح وضعیت موکب ها در مرز شرقی که محل تردد زائران کشورهای همسایه است، پرداخت: سال گذشته حدود 400 هزار اتباع خارجی وارد ایران شدند اما امسال عراق اعلام کرد که تنها 50 هزار شهروند را می پذیرد و از ما خواست بیش از این تعداد زائر خارجی را نپذیریم. ما با حدود 500 هزار زائر امکان پذیرایی از شهروندان بیشتری را داریم، به خصوص که ا،ر آنها در مسیر بازگشت به قم و مشهد می روند، اما عراقی ها اعلام ،د که تعداد بیشتری را نمی پذیرند و بیش از این ظرفیت می توانند از طریق هوایی وارد عراق شوند. که البته مقامات ایر، در حال رایزنی در این زمینه هستند.

انتهای پیام/

منبع: https://www.isna.ir/news/1403050100669/%D8%AC%D8%B2%D8%A6%DB%8C%D8%A7%D8%AA%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D9%88%DA%A9%D8%A8-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B9%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D8%B9%D9%84%D8%A7%D9%85-%D8%B4%D8%AF