به گزارش ایسنا و بر اساس آنچه رسانه های ،یه منتشر کرده اند، این آثار از جمله شمشیر با سابقه احتمالی ساس، توسط نیروهای پلیس ،یه در ارزروم و ارزنجان کشف و ضبط شده است. همچنین مشخص شد که 42 سکه که به دپارتمان موزه های آنتالیا رسید و کوزه برنزی که به دپارتمان موزه های باستان شناسی استانبول رسید، منشأ ایر، دارند. به گزارش ،یه، برخی از این آثار کشف شده ممکن است متعلق به عصر برنز و آهن باشد.
تحقیقات در ،یه نشان داد که این آثار به صورت غیرقانونی از ایران وارد شده و برخی از آنها در مرزهای ورودی کشف و ضبط شده است.
بر اساس «توافقنامه ممنوعیت و جلوگیری از واردات، صادرات، ترانزیت و انتقال غیرقانونی اموال فرهنگی»، ،یه این 55 قطعه را در روز سه شنبه 24 ،داد 1403 طی مراسمی رسمی به مقام کنسولی ایران تحویل داد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی ،یه، بیرول انگکوز - مدیر کل میراث فرهنگی و موزه های ،یه - در مراسم تحویل این آثار به ایران گفت: مدت هاست که در حال انجام یک بررسی دقیق و جامع در زمینه قاچاق آثار بوده اند. .
مدیرکل میراث فرهنگی و موزه های ،یه همچنین گفت: در 20 سال گذشته بیش از 20 هزار اثر هنری را به کشورهایشان بازگردانده ایم و در هفت سال گذشته در مجموع 7824 اثر به کشورمان آورده ایم. . ،یه تاکنون تجارت خود را به مصر، عراق، چین و قزا،تان بازگردانده است.
محمد ابراهیمی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در ارزروم در مراسم بازگرداندن این آثار گفت: ایران یکی از کشورهای باست، است که بیشترین تعداد آثار ثبت شده در یونسکو را به خود اختصاص داده است و در این راستا ،یه تعدادی از آثار را پیدا کرد. این آثار و با تشکر به کشور برگردانده شد.
این آثار طی مراحل رسمی بازگرداندن به کشور به مقامات کنسولی ایران تحویل داده شد.
مسئولان و، میراث فرهنگی در ایران هنوز درباره بازگشت این 55 اثر اظهار نظری نکرده اند. گفته می شود پس از ورود این آثار به ایران باید در کمیته احیای اموال تاریخی بررسی و تایید شود و مشخص شود که این آثار چگونه و از چه منبعی حذف می شوند. اگر این آثار ساختگی باشند، نابود می شوند.
انتهای پیام/