ایسنا/ ،ستان منطقه بام ،م آباد پتانسیل فراموش شده ای دارد که در مسیر ثبت جه، دره ،م آباد قابلیت تبدیل شدن به یک مجموعه گردشگری بین المللی را دارد.
در شرق ،م آباد، درست در ورودی شهر، پروژه ای وجود دارد که بیش از یازده سال است که خوابیده است و حالا دوباره رونق خواهد گرفت. مجموعه بم که در دامنه کوه مدبه قرار دارد در اوا، سال 1368 مورد توجه مسئولان قرار گرفت و امروزه به بم معروف است.
موقعیت مطلوب این کوه باعث شد تا ایده ساخت یک مجموعه گردشگری با وسعت تحقیقاتی در حدود 800 هکتار ایجاد شود. اگرچه مدابا کوه در ابتدا فاقد هرگونه پوشش درختی طبیعی بود، اما با توجه کم به طراحی آن، اکنون به مک، زیبا و سرگرم کننده تبدیل شده است.
فاز اول این پروژه در سال 1368 به دستور دکتر حبیب الله دامارده استاندار وقت ،ستان با نام مجتمع چهارده معصوم (علیه السلام) راه اندازی شد ، آمفی تئاتر، باغ وحش، پارک آبی و کالج محیط زیست به ،وان مدرن ترین رصدخانه خاورمیانه و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی تعریف شدند.
با شروع عملیات اجرایی، کار با سرعت خوبی پیش رفت و با همکاری مسئولان مسئول در استانداری، عملیات اجرایی حیاط های مجموعه به سرعت پیش رفت، اما این روند به تدریج تغییر کرد، به طوری که با تغییر، بم تبدیل شد. نادیده گرفته شد و ظرفیتی که می توانست مقصد گردشگری باشد رها شد و به نتیجه نرسید.
آمادگی داریم فضاهای لازم برای توسعه گردشگری بم – ،م آباد را ایجاد کنیم
داریوش بار، بیرانوند، شهردار ،م آباد در گفت وگو با ایسنا، در خصوص اهمیت ظرفیت سقف ،ستان گفت: بخش زیادی از انرژی و سرمایه شهر در بدنه این سقف نهفته است که محقق نشده است و ظرفیت های زیادی برای سنگفرش جاده ها، درختکاری، نورپردازی ساختمان ها، مهار آب های سطحی، سنگ کاری و فضاسازی تکمیل شده است. اما به جای استفاده از این پروژه چند هزار میلیاردی، حتی برآورد دقیقی از توانمندی های مغفول مانده آن وجود ندارد.
وی افزود: وسعت بزرگ و وسیع کوهی که پیش از این حتی یک درخت در آن وجود نداشت، اکنون از ظرفیت منحصر به فردی برخوردار است و به جای استفاده از این ظرفیت در راستای اقتصاد مبتنی بر گردشگری شهری در ،م آباد، مورد بی توجهی قرار گرفته است. .
شهردار مرکز ،ستان با بیان اینکه نگهداری آن سالانه 10 میلیارد تومان هزینه دارد، گفت: معتقدم هر مدیری در هر سطح و پستی باید از کمترین ظرفیتی که در سقف دارد استفاده کند و برای تخصیص سقف به میزان لازم تلاش کند. در اسرع وقت.
من معتقدم در شهر ،م آباد کاری مهمتر از سقف کاری نیست
وی با اشاره به اینکه امکان هتلداری، گردشگری، کارتینگ، تله کابین، سرسره و موتور کراس در پشت بام ،ستان وجود دارد، اما تنها خواستار آن است و هیچ مانع قانونی برای آن وجود ندارد به مجموعه شهرداری رسید و اعلام کرد که در صورت واگذاری مجموعه بام به شهرداری، قول می دهیم بدون تحمیل نیروی کار، آن را حفظ کنیم و از انرژی آن استفاده کنیم فضاهای مورد نظر در شهر بم در راستای توسعه گردشگری.
بار، بیرانوند گفت: متأسفانه جلسات متعدد و بدون نتیجه مانع از چشم پوشی سقف و البته مالکیت آن بر منابع طبیعی ،ستان شد در حالی که این سازمان از ظرفیت قانونی کافی برای توسعه و در نظر گرفتن سقف برخوردار نیست. به ،وان منبع درآمد، اما شهرداری قو،ن لازم را برای ایجاد بسته سرمایه گذاری در زمینه حفظ فضای سبز و غیره دارد.
شهردار ،م آباد خاطرنشان کرد: در جلسات اخیری که برگزار کردیم قرار بود یکی از شرکت های معروف کشور برای سرمایه گذاری حضور پیدا کند اما با تغییر مدیریت ارشد استان مواجه شدیم بنابراین باید منتظر تصمیم ،ت باشیم. . استاندار جدید ،ستان و اینکه آیا می توان روند قبلی را ادامه داد یا خیر، معتقدم در ،م آباد کاری مهمتر از پشت بام نیست.
پام ،ستان پتانسیل تبدیل شدن به نمونه ای برای گردشگری در سطح بین المللی را دارد
حسین میرزایی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ،ستان در این خصوص به ایسنا گفت: منطقه 680 هکتاری بام ،ستان مجموعه ای فرهنگی، آموزشی و تفریحی با محوریت منابع طبیعی است.
وی با اشاره به اینکه اعتبارات ،تی راه حل سرمایه گذاری در بام ،ستان نیست، گفت: این ظرفیت ارزشمند نیازمند سرمایه گذاران بخش خصوصی است و از شرکت های علاقه مند به گردشگری می خواهیم این سرمایه گذاری را در بام ،ستان انجام دهند.
میرزایی افزود: مجموعه پام ،ستان دارای طرح اولیه، بخشهایی از یک منطقه تفریحی متمرکز، بخشهای تفریحی و جنگلهای وسیع است که اگر سرمایهگذار بتواند آنها را اجرا کند، بهتر است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ،ستان با اشاره به اینکه شهر ،م آباد به دلیل داشتن مناظر زیبا و اصیل از بعد ملی و بین المللی برخوردار است و باید کمک کنیم تا نمونه گردشگری در سطح بین المللی شود، گفت: در آنجا وجود دارد. یک محدودیت برای تحویل سطحی است. ما سرمایه گذار از بخش خصوصی نداریم.
تاکنون درخواست کتبی از شهرداری ،م آباد برای سرمایه گذاری در پشت بام دریافت نکرده ایم
وی در پاسخ به این سوال که آیا سقف ،ستان را به شهرداری ،م آباد واگذار می کنید یا خیر؟ وی گفت: تاکنون درخواست کتبی از شهرداری ،م آباد مبنی بر سرمایه گذاری در پشت بام دریافت نکرده ایم. طرح مقدماتی بام ،ستان تصویب شده و اگر شهرداری بخواهد به صورت کتبی به منابع طبیعی استان اعلام کند می تواند طرح اولیه را اجرا کند و یا در صورت داشتن طرح بازنگری ارائه کند.
میرزایی تصریح کرد: اگر شهرداری برنامه داشته باشد و بتواند طرح مدیریت پارک را اجرا کند و توان مالی سرمایه گذاری داشته باشد، طبق ماده 3 قانون حفاظت و بهره برداری از پارک آماده واگذاری سطح هستیم. و جنگل های کشور در چارچوب قراردادی تحت ،وان «مدیریت ارجاع به انجام».
پام ،ستان قابلیت جذب گردشگر خارجی را دارد
سید سعید شاهرخی استاندار جدید ،ستان امروز در بازدید از پشت بام ،ستان اظهار داشت: مجموعه پشت بام سرمایه بسیار ارزشمندی است و باید در بهترین شرایط نگهداری شود. این پروژه نه تنها باید با سلیقه انجام شود، بلکه باید نگاهی بین المللی به این مجموعه داشته باشد.
وی با بیان اینکه منطقه بام ،م آباد نیازمند دید و طراحی بلندمدت در سطح سایت های بین المللی است، اظهار داشت: این مکان با وجود این ظرفیت و مناظر زیبا قابلیت جذب گردشگر خارجی را دارد.
استاندار ،ستان بر برگزاری جلسه ویژه و تعیین ماموریت بام تاکید کرد و اظهار داشت: با ثبت جه، دره ،م آباد، این بام یک مقصد بالقوه گردشگری است. اگرچه برخی رفتارها توجیه پذیر نیست، اما با حمایت دقیق، بهره برداری اصولی باید به نفع مردم باشد.
منطقه بام ،م آباد ظرفیتی مشابه استان های همجوار دارد البته نه به این وسعت و می توان از این پتانسیل در راستای رونق گردشگری که استان شاهد آن است بهره برد که مورد توجه استاندار ،ستان است.
انتهای پیام/
منبع: https://www.isna.ir/news/1403081410588/%D8%A8%D8%A7%D9%85-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D9%87%D8%B1-%D9%81%D8%B1%D8%B5%D8%AA-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%B4%D8%AF%D9%86