باستان شناسان برای ابهام زدایی از شهر باست، اهواز، طبقه بندی و مطالعاتی را بر روی تپه آسیا آباد آغاز ،د.
به گزارش ایسنا، نخستین فصل گمانه زنی برای طبقه بندی و تکمیل مطالعات شهر باست، اهواز – منطقه آسیا آباد با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و با حمایت اداره کل در حال انجام است. آسیا آباد. میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در استان خوزستان. به گفته حبیب عمادی، مسئول اداره آثار باست، در این منطقه، تپه آسیا آباد ارتفاعی طبیعی است که به صورت لایه های متناوب خشت و ماسه در این منطقه دیده می شود. آنچه از منطقه آسیا آباد نمایان می شود، منطقه ای با شکل هندسی نامنظم است که با مساحتی حدود 5.2 هکتار در منطقه آسیا آباد در منطقه 7 و ناحیه یک شهر اهواز واقع شده است.
این باستان شناس گفت: آنچه در انتخاب مکان آسیا آباد به ،وان بخشی از شهر باست، تأثیرگذار بود، علاوه بر شرایط طبیعی و ژئومورفولوژیکی، عوامل فرهنگی بود. از میان عوامل فرهنگی، کیفیت تعامل با مراکزی چون شوش و شوشتر در شمال، ارجان و رامهرمز در شرق و بغداد و بصره در غرب، تأثیر غیرقابل انکاری در موقعیت مک، این سایت داشته است.
عمادی گفت: اه، اصلی در مطالعات باستان شناسی آسیا آباد شامل لایه بندی علمی و دقیق تپه آسیا آباد برای ارائه گاه شماری دقیق، تعیین توالی استقرارهای شکل گرفته در آن و شناخت دوره های تداوم و ناپیوستگی در بهره وری است. . منطقه آسیا آباد به منظور بررسی سنت های سفالگری، تغییر و تداوم سبک سفالگری در سایت آسیا آباد بر اساس قطعات سفالی به دست آمده از لایه های بقایای فرهنگی و در نهایت قدمت و قدمت فرهنگی نسبی و مطلق. طبقات و فضاهای معماری با بررسی طبقه بندی آشکار می شوند.
رئیس هیئت آثار باست، آسیا آباد گفت: اگرچه کاوش ها و بررسی های انجام شده در شهرهای استان خوزستان اطلاعاتی در مورد سنت ها و معماری سفالگری منطقه در دوره ساس، و اسلامی به دست می دهد، اما شناخت ماهیت و عملکرد محوطه آسیا آباد بسیاری از شبهات را برطرف می کند. درباره روش استقرار برای تبیین معماری و فرآیندهای تاریخی شهر باست، اهواز. نتایج بررسی سطحی قبلی نشان داد که آسیا آباد دارای مجموعه مهمی از مواد فرهنگی است که قدمت آن به قرون اولیه اسلامی می رسد.
این باستان شناس با بیان اینکه به دلیل طرح های توسعه شهری، بیشتر محوطه های شهرها به شدت در معرض ت،یب و تسطیح هستند، گفت: متأسفانه محوطه آسیا آباد به دلیل قرار گرفتن در بافت شهری آسیب های جبران ناپذیر زیادی را متحمل شده است. . تجاوزات عمر، و شهری در منطقه آسیا آباد بخش بزرگی از این محوطه باست، را قرب، توسعه بدنه شهری اهواز کرده است. یک برنامه باستان شناسی که برای مطالعه محوطه آسیاآباد برنامه ریزی شده است، مدلی مکتوب از فرم و ویژگی های فیزیکی سفال های باست، اهواز ارائه می دهد.
عمادی افزود: از سوی دیگر گسترش حفاری های غیرمجاز، توسعه فعالیت های عمر، و عمر، در قلب اهواز و عوامل فرسایش طبیعی این ترس را ایجاد کرده است که داده های مدفون در قلب آسیا آباد به زودی به دست ما بیفتد. . ورطه ویر، و گنجینه دانش تاریخی و باستان شناسی درباره اهواز باستان گم خواهد شد. این خطر تا حد زیادی با تبلیغ وسعت میدان، اختصاصی بودن منطقه و دستورالعمل های پیشگیرانه برای حفاظت و حراست از این منطقه برطرف خواهد شد. بدیهی است مستندسازی و لایهبندی بقایای فرهنگی این منطقه امکان ثبت صفحهای از تاریخ این سرزمین و ادامه مطالعات را برای نسلهای آینده فراهم میکند.
انتهای پیام/
منبع: https://www.isna.ir/news/1403070100869/%D8%A8%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D9%86%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%A7%D8%A8%D9%87%D8%A7%D9%85-%D8%B2%D8%AF%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%D9%87%D9%86-%D8%B4%D9%87%D8%B1-%D8%A7%D9%87%D9%88%D8%A7%D8%B2