اورامانات فقط یک «زیارت» نیست – خبرگزاری ایسنا

اورامانات فقط یک «زیارت» نیست - خبرگزاری ایسنا

خبرگزاری ایسنا/ ،انشاه یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه رازی ،انشاه با اشاره به اینکه منطقه ثبت شده بین المللی اورامانات دارای طیف وسیعی از جاذبه های گردشگری است، گفت: متاسفانه در سال های اخیر تمرکز گردشگری در این منطقه تنها بر روی چند روستا از جمله هجیج بوده است. و همین امر باعث هجوم گردشگران به این روستاها شده است.

دکتر آیزه عزمی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به گذشت سه سال از ثبت جه، شدن منطقه اورمانات، اظهار کرد: ثبت جه، منظر فرهنگی، طبیعی و تاریخی اورمانات کمک زیادی به تعریف این منطقه کرده است. در سطح محلی و گردشگران خارجی.

وی افزود: اگرچه ثبت جه، منطقه اورمانات را شهرت و شهرت بیشتری بخشیده است، اما این منطقه هنوز مانند شمال کشور یا استان های قطب گردشگری ک،یک مانند اصفهان، یزد و شیراز به یک مرکز مهم گردشگری تبدیل نشده است. سهم بازدید گردشگران خارجی بسیار ناچیز است.

یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه رازی ،انشاه دلایل کم توجهی گردشگران خارجی به این منطقه را تشریح کرد و گفت: شاید یکی از مهم ترین دلایل آن نبود زیرساخت های ارتباطی و اقامتی من، در ،انشاه و خود منطقه اورمانات باشد.

وی افزود: گردشگران و تورهای خارجی معمولا برای سفر به یک منطقه از حمل و نقل هوایی استفاده می کنند در حالی که وضعیت زیرساختی ،انشاه در حوزه فرودگاهی چندان من، نیست و برخلاف استان هایی مانند اصفهان پرواز بین المللی نداریم.

عظمی تاکید کرد: از سوی دیگر وضعیت حمل و نقل ریلی استان برای گردشگران خارجی در حال سفر و یا تورهای گردشگری چندان من، نیست، زیرا سرعت قطار ،انشاه بسیار پایین و کوپه های آن فرسوده و در یک سطح است. از امکانات اولیه

وی به نبود زیرساخت های من، برای اقامت در شهر ،انشاه به ویژه در منطقه اورمانات اشاره کرد و گفت: اگر گردشگر خارجی بخواهد به منطقه ای سفر کند قطعا در هتل های چهار یا پنج ستاره اقامت می کند در حالی که ما این نوع هتل ها را پیدا نمی کنید. در منطقه اورمانات هتل نداریم و در شهر ،انشاه کم است.

یکی از اعضای هیأت علمی گروه جغرافیا دانشگاه رازی ،انشاه گفت: با وجود اینکه راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی اقدام بسیار خوبی برای میزب، از گردشگران است، اما شرایط بسیاری از امکانات بوم گردی ما به گونه ای است که نمی توانند مکان جالبی برای گردشگران خارجی باشند. ماندن.

وی بیان کرد: اگرچه ثبت جه، به معرفی منطقه اورامانات به گردشگران خارجی کمک کرد اما یکی دیگر از دلایل عدم حضور پررنگ گردشگران در این منطقه عدم تبلیغات من، به ویژه از طریق فضای مجازی است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: برای معرفی بهتر این منطقه به گردشگران داخلی و جذب تورهای گردشگری داخلی از نقاط مختلف کشور باید تبلیغات محیطی در شهرهای بزرگ و رسانه ملی در این خصوص انجام شود.

وی وضعیت منطقه ثبت بین المللی الورمنات را از نظر گردشگری داخلی بررسی کرد و گفت: اگرچه ثبت جه، الورمنات از نظر گردشگری خارجی دستاورد چند، نداشت، اما از نظر گردشگری داخلی شاهد رشد بسیار خوبی بوده ایم. استقبال خوب گردشگران

عظمی با اشاره به شلوغی برخی از روستاهای منطقه اورامانات ثبت شده بین المللی در ایام پیک سفر افزود: با وجود اینکه منطقه اورامانات ثبت شده بین المللی در استان ،انشاه چهار شهر را شامل می شود، اما هر کدام دنیایی از زیبایی و دیدنی دارند. به مقصدی جذاب برای گردشگران تبدیل شده است اما متاسفانه در سال های اخیر تنها چند روستا در این منطقه به مقصد گردشگری تبدیل شده اند.

وی تاکید کرد: عمرانات تنها حج نیست، بلکه روستاها و جاذبه های گردشگری بسیار زیبایی در مناطق دیگر وجود دارد که از چشم گردشگران پنهان مانده است و به همین دلیل در روزهای اوج سفر شاهد هجوم زیاد گردشگران به روستاهایی از جمله این روستاها هستیم. به ،وان حججی که باعث کاهش ترافیک برای چندین کیلومتر می شود.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه مردم و مسئولان باید زمینه را برای معرفی سایر جاذبه های گردشگری در اورمانات فراهم کنند، افزود: این موضوع باعث می شود که گردشگران نه تنها به این نقطه توجه کنند، بلکه در سراسر اورمانات گسترش یابد و باعث ایجاد گره های ترافیکی چندین کیلومتری نشود. هیچ کمبودی در زیرساخت های اسکان و پذیرایی وجود ندارد.

به گفته این استاد دانشگاه، عدم توزیع من، گردشگران در منطقه اورمانات باعث شده تا تاثیر گردشگری بر سفره همه مردم این منطقه متفاوت باشد.

وی یکی دیگر از مشکلات منطقه اورمانات را عدم نظارت کافی بر ارائه خدمات اقامتی و پذیرایی از گردشگران دانست و گفت: متأسفانه گاهی مشاهده می شود که در زمان اوج سفر، مهمانسرایی با حداقل امکانات هزینه های گزافی از مسافران دریافت می کند. گردشگران.» فرض بر این است که این موضوع می تواند تصویری منفی از این منطقه در ذهن گردشگران ایجاد کند و آنها را از سفر بعدی به این منطقه منصرف کند.

عظمی افزود: منطقه اورمانات اگرچه خود دارای جاذبه های طبیعی، تاریخی و فرهنگی بسیاری برای جذب گردشگر است اما معتقدم اگر بخواهیم میزبان گردشگران بیشتری در این منطقه باشیم باید تنوع جاذبه های گردشگری را افزایش دهیم. برای مثال ساخت تله کابین یا گردشگری تفریحی و ورزشی می تواند مفید باشد.

انتهای پیام/

منبع: https://www.isna.ir/news/1403050503026/%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AA-%D9%81%D9%82%D8%B7-%D9%87%D8%AC%DB%8C%D8%AC-%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA