قدیر آوروند، مدیر پایگاه میراث ری (از زیرمجموعه های و، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) به خبرنگار ایسنا گفت: از ماه های گذشته پایگاه ملی ری از دادستان محترم شهرستان درخواست کرده است. شهر ری برای توقف پروژه شهرداری «بام ری» یا «باغ تبارک» دیروز (یکشنبه 15 آبان) پس از بازدید از عملیات غیرقانونی و م،ب این پروژه، در نهایت به ثبت رسید. از شهرداری و عوامل پروژه در دادسرای عمومی و انقلاب اسلامی شهر ا،ی شکایت کرده و خواستار توقف پروژه شدند و این موضوع را به مدیر اجرایی اعلام کردیم پروژه شخصی است.
افروند تصریح کرد: متأسفانه این پروژه که در سال های اخیر بدون مجوز و طرح مصوب از سوی مسئولان میراث فرهنگی آغاز شد، در نهایت میراث فرهنگی ری را نادیده گرفت و همان روندی را دنبال کرد که پایگاه ملی ری برای اولین بار در اوا، وقت وارد پرونده شد. بهار امسال از طریق یگان حفاظت میراث فرهنگی این پروژه متوقف و تعطیل شد.
وی افزود: با طرح شکایت از شهرداری آبیاری و متعاقب آن مداخله دادست، آبیاری در موضوع، تصمیماتی اتخاذ شد که متاسفانه شهرداری هیچگاه به آن عمل نکرد و به ناچار پایگاه ملی آبیاری از مسئولان مربوطه آبیاری شکایت کرد. شهرداری آبیاری و پروژه سقف آبیاری برای آ،ین بار و خواستار توقف آن و تکمیل پروژه شدند.
این باستان شناس افزود: متاسفانه آثار میراث فرهنگی و تمدنی اغلب قرب، پروژه های به اصطلاح نمایشی و ،ابکاری شده اند! این بار اجازه نمی دهیم همین مسئولان که وظیفه قانونی دارند میراث فرهنگی ری را فدای اه، کوتاه مدت خود کنند.
مدیر پایگاه میراث آبیاری تصریح کرد: کوه افسانه ای بی بی شهربانو که قبل از اسلام تبارک نامیده می شد، در طول تاریخ آبیاری باستان چه در دوران پیش از تاریخ و چه در دوران تاریخی تا زمان ساس،ان و سپس در دوره آبیاری، منطقه ای مقدس بوده و از احترام زیادی برخوردار بوده است. دوران اسلامی یک دوره
وی افزود: در گذشته باستان شناسان بزرگی چون دکتر شادروان عدل و همچنین دکتر یحیی کوثری، پروفسور اسماعیل یغمایی و... این گورستان تاریخی را کاوش و تحقیق ،د.
به گزارش افرود، دکتر شهریارعدال که یک دهه پیش در این محوطه تاریخی کاوش ها و تحقیقات باستان شناسی انجام داده است، در مقاله ای به زبان فرانسه، این مکان تاریخی را با شهر باست، آتن و المپ مقدس به نام کوه تبرک/بی بی مقایسه کرده است. شهربانو «مقدس» و این قبرستان تاریخی را «شهر مردگان (قبرستان)» می نامیدند که در دوران اسلامی نیز به مید، شگفت انگیز از آرامگاه های سر به فلک کشیده با معماری متنوع و تزیینات آجری، گچبری، کاشی کاری و... تبدیل شد. همه آنها انواع گنبدها و گنبدها تغییر کاربری داده شد و حداقل در یک مورد ارتفاع برج مقبره نزدیک به ارتفاع گنبد قابوس که شهرت جه، دارد برآورد و ارزیابی شد.
مدیر پایگاه میراث رای گفت: متأسفانه بیشتر این مقبره ها تا پایان دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی بر اثر ز،له یا حوادث دیگر ت،یب شدند. شادروان عادل در همین مقاله تعداد آثار و بقایای این برج را از مقبره ها اعلام کرد که 118 اثر تعیین شد. علاوه بر این، تعداد زیادی معادن تاریخی مربوط به دوران قاجار و قبل از آن در محدوده و اطراف پروژه وجود دارد که باید در اولویت حفاظت، بهسازی، تج، و بهره برداری گردشگری قرار گیرد تا بر این امر افزوده شود. ثروت این گروه و وضعیت فعلی شهرداری ا،ای بدون توجه به این میراث گرانبها و باشکوه فرهنگی و تمدنی، اساساً این دارایی های ارزشمند را نادیده گرفته و در جهت نابودی آنها تلاش می کند.
افروند گفت: انگار شهرداری در حال طراحی و ساخت یک پارک معمولی است. شهرداری باید جلوی این پروژه م،ب را بگیرد و به جای بی توجهی و بی توجهی به میراث فرهنگی و تمدنی شهر ا،ای به وظیفه و وظیفه اول خود در خدمت به این آثار ارزشمند و وظیفه و وظیفه فرهنگی خود در حفظ و مراقبت نگاه کند. برای و احیای این آثار ارزشمند و ارزشمند. کارهای باشکوه، جسارت به ،ج دهید و به آنها افتخار کنید وگرنه این نوع پارک سازی برای مردم نجیب و عزیز رای به ،وان وارثان سرافراز رای شگفت انگیز و ایران عزیز چیزی جز آسیب و ت،یب و خاطره تلخ باقی نخواهد گذاشت.
قبرستان زرین در دامنه ج،ی کوه بی بی شهربانو، روبرو و غرب کوه برج نقاره خان و در حاشیه باغ های معروف به «شازده» قرار دارد. گفته می شود این گورستان قبلاً دارای 118 قبر با چهار نوع تدفین ایلخ، بوده است. در سال های گذشته در مجاورت این منطقه، پارک جنگلی به مساحت حدود 20 هکتار و جاده دسترسی احداث شد که واکنش شهرداری آبیاری نیز بود.

ع، ها و فیلم ها توسط پایگاه میراث ری به ایسنا ارسال شده است.
انتهای پیام/