آیا دست های نامرئی گردشگری کوتاه می شود؟
انتشار: خرداد 19، 1403
بروزرسانی: 06 اردیبهشت 1404

آیا دست های نامرئی گردشگری کوتاه می شود؟



عضو انجمن متخصصان جهانگردی ایران تصمیم اخیر ،ت را راهکاری برای کاهش برخی تخلفات در گردشگری دانست و گفت: نبود قو،ن در حوزه گردشگری دلیل شکل گیری بازارهای غیرقانونی و موازی، رقبای غیررسمی و دست های پنهان است. وضعیت کنونی منطبق بر خواست و اراده ای است که در دل نهفته است و مانعی بزرگ در راه استقرار و تداوم ،ب و کار است.

به گزارش ایسنا. محمد جهانشاهی - عضو انجمن متخصصان جهانگردی ایران - وی نگاهی به تاثیرات مصوبه اخیر شورای ،ت در خصوص صنعت گردشگری انداخت. به گفته عزت الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع سنتی، این تصمیم تجارت گردشگری را تسهیل می کند و بسیاری از موانع سرمایه گذاری را برطرف می کند.

در فرمان ،ت در 18 ،داد 1403 سه آیین نامه اصلاح شد. - آیین نامه نظارت بر تأسیس و فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی، سیاحتی، زیارت و حج، آیین نامه راهنمایان جهانگردی و آیین نامه تأسیس، اصلاح، تکمیل و طبقه بندی تأسیسات سیاحتی.

جهانشاهی، کارشناس گردشگری در یادداشتی به ایسنا نوشت: صنعت گردشگری ایران 100 سال است که زندگی غیررسمی دارد، اما در 80 سال گذشته به سمت ساختارگرایی گرایش پیدا کرده است صنعت تحت تأثیر عوامل خارجی بسیاری قرار دارد، به طوری که بر اساس آ،ین گزارش های مرکز تحقیقات شورا، بیش از 35 مؤسسه در بهبود کمی و کیفی آنها تأثیر دارند.

در دهه های اخیر به ویژه از دهه 1980 شاهد گسترش دامنه صنعت گردشگری در زمینه های مختلف به ویژه اقتصادی (کوچک و بزرگ) بوده ایم. تنوع نمونه ها و خدمات گردشگری منجر به افزایش فعالیت در این بخش اقتصادی شده است. پیش از این، اگر بیشتر فعالیت صنعت گردشگری به بخش های اقامتی مانند هتل ها، مهمانسراها و دفاتر خدمات مسافرتی محدود می شد، امروزه شاهد انواع اقامتگاه ها در انواع مختلف از ساده و روستایی تا شهری لو، با ده ها خدمات اضافی و بسیاری دیگر هستیم. انواع گردشگری بهداشتی، کشاورزی، گردشگری طبیعی و روستایی...

از سوی دیگر، مانند بسیاری از زمینه ها، در این صنعت به دلیل عدم نوسازی یا نقص قو،ن، شاهد هستیم که وضعیت فعلی با میل و میل نهفته در بطن گردشگری همخو، ندارد و موانع اداری و اداری همیشه به ،وان یک مانع بزرگ وجود دارد. به راه اندازی و ادامه ،ب و کار. این وضعیتی است که حرکت سرمایه های مادی و م،وی به سمت گردشگری را با چالش های جدی مواجه می کند.

انباشت قو،ن، طول، شدن فرآیندها، اعمال نظرات و سلیقه های متولیان و غیره، حلقه باطل و ناکارآمدی را تشکیل داده است صنعت گردشگری. به طوری که در بسیاری از بخش های زنجیره تامین شاهد حضور رقبای غیررسمی هستیم. این دست های پنهان و آشکار علاوه بر فعالیت های غیرقانونی خود، بر سیستم حاکم بر بازار سایه افکنده و غالباً به رقیب خطرناکی تبدیل می شوند، باعث زیان های انباشته در اماکن گردشگری می شوند و بدتر از آن، تبدیل به اهرمی برای هدایت ذائقه می شوند. از بازار . از نمونه های این فعالیت ها می توان به وجود فضاهای اقامتی غیررسمی که حدود 200 هزار واحد در کشور در زمان های اوج مصرف ،ن زده می شود، یا سفرهای گروهی بدون مجوز که تصویر نامن،ی از گردشگری به نام تور ارائه می کند، اشاره کرد. اگرچه این فعالیت ها همیشه مجازات قانونی دارند، اما تجربه نشان داده است که با وجود همه محدودیت ها، جلوگیری از آن کار ساده ای نیست.

یکی از راه های کاهش این اختلالات، تسهیل فرآیندهای مربوط به اخذ مجوز و ایجاد مشاغل قانونی است که بهترین راه برای ساماندهی و ایجاد انضباط در فضای اقتصادی است.

بررسی ها نشان می دهد که فضای ،ب و کار گردشگری نیاز مبرمی به بازسازی و بهبود دارد. شکی نیست که بهبود فضای ،ب و کار در این صنعت می تواند فرصت های بیشتری را برای علاقه مندان، فارغ التحصیلان و فعالان این حوزه ایجاد کند.

این نوع نگر، ها عاملی شده است تا دست اندرکاران صنعت گردشگری، به ویژه سازمان نگهب، (و، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) با مشورت بخش خصوصی در این صنعت، اصلاحات جدی را با هدف انعطاف پذیری هدف قرار دهند. و تسهیل در اجرای عملیات. یکی از مهم ترین تحولات در این زمینه، طبقه بندی مجوزهای گردشگری به ثبت محور و تأیید مدار است که باعث می شود فرآیند راه اندازی ،ب وکار در مدت زمان کوتاه تر و با بوروکراسی کمتری انجام شود. در ،مت دیگر اصلاح آیین نامه مورد توجه قرار گرفت و از مصادیق بارز آن می توان به اصلاح آیین نامه نظارت بر تاسیس و فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری و آیین نامه تاسیس و اصلاح موسسات گردشگری اشاره کرد. این مقررات که از دهه 1970 زمینه ایجاد اشتغال در گردشگری را فراهم کرده است، نیاز به بازنویسی و اصلاح از جنبه های مختلف دارد. زیرا اکنون پس از چندین دهه بهره برداری، نقاط قوت و ضعف آن مشخص شده است.

علاوه بر رفتار قانونی من، این مقررات، در مواردی شاهد شرایط و ضوابط برای متقاضیان بوده ایم که محدودیت های جدی و غیرضروری ایجاد می کند. شرایطی که وزن ،مت مقدماتی و تأسیس ،ب و کار را از ،مت بهره برداری و فعالیت های آن سنگین تر می کند، مثلاً ارائه ملک تجاری به مساحت حداقل 40 تا 70 متر مربع علاوه بر ضرورت تامین هزینه های بالا برای اجاره یا ،ید فضا و تصور این بود که تهیه و عملی ، آن مست،م هزینه های جداگانه و گزافی است که همواره مورد اعتراض فعالان صنعت گردشگری به ویژه فارغ التحصیلان رشته های مرتبط بوده است.

از سوی دیگر، بسیاری از سرمایه گذاران و سرمایه گذاران ریسک پذیر تمایل دارند در این بخش فعالیت کنند تا به ،وان سرمایه گذار، محصولات خود را در بازار بفروشند و زمینه جذب نیروی انس، ماهر و تحصیل کرده را فراهم کنند کارگزاری لیسانس بدون توجه به رشته یا شرایط سنی، استخدام یا استخدام نمونه هایی از ا،امات غیرضروری و دلسرد کننده در جذب سرمایه های انس، و مالی به بازار گردشگری بود.

نکته دیگری نیز وجود دارد و آن طول، بودن زمان پاسخگویی برای برخی از طرفین است که متقاضی و سرمایه گذار را در حالت انتظار قرار می دهد و این خود عاملی در کاهش انگیزه، طول، شدن عملیات و به طور کلی نقش بسزایی دارد. در ایجاد هرج و مرج و شکل گیری پدیده شوم امضای طلایی. اکنون با توجه به شرایط جدید، آژانس ها باید ظرف 15 روز پاسخ دهند.

در آیین نامه جدید، مسیر ایجاد ،ب و کار گردشگری تا حد امکان کوتاه، ساده و سریع پیش بینی شده است. شرایطی که برخی از موانع را به طور جدی کاهش می دهد. با بهبود فضای ،ب و کار گردشگری، شاهد جذب سرمایه های مالی بیشتری به این حوزه خواهیم بود و پس از آن فرصتی برای جذب و پرورش سرمایه انس، ایجاد می شود.

شکی نیست که بهبود فضای ،ب و کار گردشگری می تواند مزیت رقابتی بیشتری را برای این صنعت نسبت به سایر حوزه های اقتصادی ایجاد کند و به عاملی برای جذب سرمایه بیشتر و افزایش دامنه تاثیر آن بر معیشت بخش بزرگی از جامعه و در جامعه تبدیل شود. در درازمدت سهم بیشتری در تولید کلی ،اب بازی ها در محلی دارد. امید است با تقویت تشکل های تخصصی، زمینه برون سپاری امور اجرایی و مدیریتی به بخش غیر،تی فراهم شود.

جسارت فرآیندهای اصلاحی، کاهش پروژه های ،تی و تمرکز ،ت بر سیاست گذاری و نظارت بالاتر می تواند منجر به افزایش اثرات مثبت قانون بر جامعه و افزایش مشارکت گروه های مختلف در ایجاد ارزش افزوده شود. تولید ثروت و اشتغال

انتهای پیام/


منبع: https://www.isna.ir/news/1403031911733/%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D9%86%D9%87%D8%A7%D9%86-%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%DA%A9%D9%88%D8%AA%D8%A7%D9%87-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF